Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ: (Για 8-10 μερίδες)
-1 φλ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μαργαρίνη
-1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
-1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
-2 ½ φλ. ζάχαρη
-2 φλ. νερό
-2 φλ. γάλα καρύδας

-½ φλιτζάνι φυστικόψυχα ανάλατη
-Ξύσμα από 1 λεμόνι
-Φλούδα από 1 πορτοκάλι
-½ φλ. σταφίδες
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 κ.γ. κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στη μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει καλά η ζάχαρη.
Στη μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε όποια λιπαρή ουσία επιλέξουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 6-7 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη σκόνη κανέλας, αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα το ζεστό σιρόπι (με προσοχή γιατί θα αρχίσει να πιτσιλάει).
Κατόπιν και αφού έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι και το ξύσμα του λεμονιού. Αποσύρουμε και βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα και αφήνουμε εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί.
Πηγή:k-mag