Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ: (Για 8-10 μερίδες)
-1 φλ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μαργαρίνη
-1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
-1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
-2 ½ φλ. ζάχαρη
-2 φλ. νερό
-2 φλ. γάλα καρύδας

-½ φλιτζάνι φυστικόψυχα ανάλατη
-Ξύσμα από 1 λεμόνι
-Φλούδα από 1 πορτοκάλι
-½ φλ. σταφίδες
-1 ξυλαράκι κανέλας
-1 κ.γ. κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στη μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει καλά η ζάχαρη.
Στη μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε όποια λιπαρή ουσία επιλέξουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 6-7 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη σκόνη κανέλας, αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα το ζεστό σιρόπι (με προσοχή γιατί θα αρχίσει να πιτσιλάει).
Κατόπιν και αφού έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι και το ξύσμα του λεμονιού. Αποσύρουμε και βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα και αφήνουμε εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί.
Πηγή:k-mag

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων