Υλικά για 6 άτομα
- 250 γρ. κανελόνια χωρίς αυγά
- 850 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
- 500 γρ. ραδίκια κόκκινα
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο γάλα σόγια
- 50 γρ. βούτυρο από σόγια
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. παρμεζάνα vegan
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο
- 4 φύλλα φασκόμηλο
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. σουσάμι
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το εσαλότ και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και πέντε λεπτά πριν να ψηθούν ρίχνουμε τα ραδίκια ψιλοκομμένα.
- Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο κάνουμε μία μπεσαμέλ.
- Την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μετά.
- Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τη γέμιση. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια.
- Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ.
- Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Για την παρμεζάνα vegan περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.http://www.newsbeast.gr