Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 250 γρ. κανελόνια χωρίς αυγά
  • 850 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 500 γρ. ραδίκια κόκκινα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο γάλα σόγια
  • 50 γρ. βούτυρο από σόγια
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα vegan
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 4 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ζωμό λαχανικών
Για την παρμεζάνα vegan
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. αμυγδαλόψιχα      

    Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το εσαλότ και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και πέντε λεπτά πριν να ψηθούν ρίχνουμε τα ραδίκια ψιλοκομμένα.
  • Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο κάνουμε μία μπεσαμέλ.
  • Την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μετά.
  • Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τη γέμιση. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια.
  •  Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ.
  • Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Για την παρμεζάνα vegan περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.http://www.newsbeast.gr