Ο Γκάλης βγάζει στο «σφυρί» τα παπούτσια του για τον 5χρονο Χριστόφορο που πάσχει από καρκίνο

Στο πλευρό του μικρού Χριστόφορου, η ιστορία του οποίου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, τάχθηκε και ο Νίκος Γκάλης. Η κορυφαία μορφή που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ (και όχι μόνο) θέτει σε δημοπρασία ένα συλλεκτικό αντικείμενο...
με τα έσοδα να διατίθενται στη μάχη που δίνει ο 5χρονος Χριστόφορος με την επάρατη νόσο, ακολουθώντας πρωτοποριακή θεραπεία σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο του Μεξικού.
Ο Γκάλης θα δημοπρατήσει (μέσω της σελίδας charity idols) ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσε στο διάστημα της θητείας του στον Παναθηναϊκό.
Το πολύτιμο αυτό μέρος της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, κρατούσε εδώ και χρόνια ως πολύτιμο φυλαχτό ο Γιάννης Παυλιτζόγλου, που εκείνη την περίοδο έπαιζε στους Εφήβους του Παναθηναϊκού και έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.
Ήταν ένας 18χρονος, που κατάφερε να πάρει σπίτι του τα παπούτσια του Γκάλη! Όμως, η περίπτωση του Χριστόφορου δεν τον άφησε ασυγκίνητο και αποφάσισε χωρίς δισταγμό να αποχωριστεί αυτό το πολύτιμο κειμήλιο.

Η ανάρτηση του στο Facebook

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γκάλης αναφέρει: «Αγαπητοί Φίλοι, σας καλώ να συμμετέχετε στη δημοπρασία του CharityIdols για ένα ζευγάρι φορεμένα δικά μου παπούτσια από την περίοδο 1992 – 1993 όπου συμμετείχα στην ομάδα του Παναθηναϊκού.
Με μεγάλη χαρά δέχθηκα πρόσφατα την πρόταση του Γιαννη Παυλιτζόγλου ο οποίος συμμετείχε εκείνη την χρονιά στις προπονήσεις της ομάδας και του τα είχα δώσει τότε ως ενθύμιο. Καλοσύνη του να αποχωριστεί αυτό το σπάνιο συλλεκτικό ζευγάρι προκειμένου τα έσοδα της δημοπρασίας να βοηθήσουν τον μικρό Χριστόφορο που δίνει στο μακρινό Μεξικό μια πολύ δύσκολη μάχη από όπου ελπίζουμε να βγει νικητής».
http://www.tribune.gr