Η πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα από ψηλά

Την πρώτη φορά που αντικρίζεις τη λίμνη Πλαστήρα μένεις με το στόμα ανοιχτό. Η ομορφιά του τοπίου, η γαλήνη που αποπνέει, οι εναλλαγές των χρωμάτων και των εικόνων σε κάνουν να νιώθεις δέος απέναντι στο μεγαλείο.

Η ίδια έκπληξη συνοδεύει κάθε επίσκεψη στη λίμνη Πλαστήρα, ακόμα και για τον πιο συνεπή ταξιδιώτη. Ξέρεις βέβαια πια τι να περιμένεις, αλλά τα χρώματα, οι αντανακλάσεις στο νερό, η φιλοξενία των κατοίκων στα χωριά γύρω από τη λίμνη επιφυλάσσουν πάντα κάτι νέο, πάντα κάτι καθηλωτικό.
Η τεχνητή λίμνη Ταυρωπού, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, στον νομό Καρδίτσας. «Γεννήθηκε» το 1959, με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της και πήρε το «δεύτερο» όνομά της από τον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, που είχε, είκοσι πέντε χρόνια πριν, την ιδέα για τη δημιουργία της.
Ο δρόμος γύρω από τη λίμνη είναι εκπληκτικός και περιλαμβάνει τόσο όμορφα τοπία όσο και πλήθος επιλογών για διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία και ιππασία. Στην ίδια τη λίμνη υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κανό και θαλάσσιου ποδηλάτου.
Για τη διαμονή μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα 18 χωριά που περιβάλλουν τη λίμνη, όπου καλαίσθητα ξενοδοχεία ή ξενώνες σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου και τη ζεστή υποδοχή των κατοίκων μπορούν να απογειώσουν ακόμα και τη συντομότερη εξόρμηση.
4290482 4290475 4290457 4290479 4290477newsbeast.gr