Βότανα που μας χαρίζουν ομορφιά

Τα βότανα για ομορφιά μπορούν να κάνουν το δέρμα λείο και απαλό χωρίς ψεγάδια. Αποκτήστε τέλεια επιδερμίδα προσώπου και γίνετε πιο όμορφες και εξαιρετικά ελκυστικές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε  βότανα για ομορφιά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας. Αποκτήστε φυσική ομορφιά και αισθανθείτε όμορφες γεμάτες αυτοπεποίθηση όπως ακριβώς σας αξίζει.


Αλόη Aloe vera
Η αλόη είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για ομορφιά. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Οι επουλωτικές ιδιότητες που περιέχει στη σύνθεσή της την κάνουν κατάλληλη για την καταπολέμηση διαφόρων σημαδιών από σπυράκια, μικροκαψίματα, κ.τ.λ. Πρόκειται για ένα βότανο που μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της ακμής. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη C και E. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για ένα υγιές δέρμα που λάμπει. Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τζελ απευθείας από το φυτό ή μπορείτε να κάνετε μια σπιτική μάσκα ομορφιάς με αλόη.

Μάσκα ομορφιάς με αλόη
Συστατικά:
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλιά γάλα
1 φύλο αλόης
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το γάλα. Στη συνέχεια σπάστε ένα φύλλο αλόης και προσθέστε το χυμό του μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο για 5 -10 λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε.

Λεβάντα
Η λεβάντα είναι ένα βότανο που είναι γνωστό για τη χαλάρωση και ηρεμία που προσφέρει στο μυαλό και στην ψυχή. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της επιδερμίδας. Μπορεί να κάνει το δέρμα σας λείο, λαμπερό και απαλό με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο όμορφες από ποτέ. Καταπολεμάει τις ρυτίδες, σβήνει τα σημάδια του χρόνου και προάγει τη δημιουργία και ανάπτυξη των νέων κυττάρων. Εκτός από τα παραπάνω, η λεβάντα έχει και επουλωτικές ιδιότητες, αντιβακτηριακές  και αντισηπτικές. Μπορεί να βοηθήσει με τα σημάδια που προκαλεί η ακμή ή τα σπυράκια. Η λεβάντα είναι ένα βότανο για ομορφιά που θα κάνει την επιδερμίδα σας να προσεγγίζει το τέλειο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια μάσκα ομορφιάς με λεβάντα και φυσικά συστατικά.

Μάσκα ομορφιάς με λεβάντα
Συστατικά:
2 κουταλιές γιαούρτι πλήρες
1 κουταλιά μέλι
1/2 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα ή μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας
Προσθέστε το μέλι στο γιαούρτι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε τη λεβάντα είτε σε αποξηραμένη μορφή είτε σε αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο και το λαιμό για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και στη συνέχεια αν θέλετε εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Καλέντουλα Calendula
Η καλέντουλα είναι ένα από τα γνωστά βότανα για ομορφιά εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων που διαθέτει. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να θεραπευτεί από μικροκοψίματα, γρατσουνιές, ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα από την ηλιακή ακτινοβολία, κ.τ.λ. Περιέχει αρκετές ποσότητες αντιοξειδωτικών που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Η καλέντουλα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα ή σε σπιτικές μάσκες ομορφιάς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια μάσκα ομορφιάς με αυτό το βότανο.

Μάσκα ομορφιάς με καλέντουλα
Συστατικά:
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά καλέντουλα σε σκόνη
Απλά ανακατέψτε αυτά τα δύο συστατικά και απλώστε στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Έπειτα αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα. Η μάσκα αυτή έχει τονωτικές ιδιότητες και θα κάνει το δέρμα σας ενυδατωμένο και λαμπερό.


Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι ένα από τα θαύματα της φύσης. Τα συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Διαθέτει αντι- ερεθιστικές  και αντισηπτικές ιδιότητες και είναι ένα βότανο που προάγει την υγιή και όμορφη επιδερμίδα. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία από μικροκοψίματα, γρατσουνιές, μικροεγκαύματα από την ηλιακή ακτινοβολία και άλλα πολλά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε μια μάσκα ομορφιάς με χαμομήλι.

Μάσκα ομορφιάς με χαμομήλι
Συστατικά:
1 κουταλιά αποξηραμένο χαμομήλι
175 ml βραστό νερό
2 κουταλιές πίτουρο σταριού
1 κουταλιά μέλι (λίγο ζεσταμένο)
Προσθέστε το αποξηραμένο χαμομήλι στο ζεστό νερό και αφήστε το για 10 με 15 λεπτά. Αναμίξετε 3 κουταλιές του ροφήματος χαμομηλιού με 2 κουταλιές πίτουρο σιταριού και 1 κουταλιά μέλι (λίγο ζεστό για να λιώσει καλύτερα). Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο για 10 με 15 λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Κουρκούμη Turmeric
Η κουρκούμη έχει πολλά οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές για μάσκες ομορφιάς και όχι άδικα. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ακμή, στην καταπολέμηση των ρυτίδων, στο ξηρό ή λιπαρό δέρμα, σε μικρό – ουλές, καθώς και σε ορισμένου τύπου διχρωμίες. Πρόκειται για ένα από τα βότανα για ομορφιά με πολύ καλά αποτελέσματα. Το βότανο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο όμορφη επιδερμίδα προσώπου με αποτέλεσμα να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα ομορφιάς με κουρκούμη.

Μάσκα ομορφιάς με κουρκούμη
Συστατικά:
2 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλιά κουρκούμη
1 κουταλιά μέλι
Για λιπαρό δέρμα 1/4 της κούπας γιαούρτι και μερικές σταγόνες λεμόνι
Για ξηρό δέρμα 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αν έχετε λιπαρό δέρμα χρησιμοποιείστε το γιαούρτι και το λεμόνι, ενώ αν έχετε ξηρό δέρμα επιλέξτε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό για 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η μάσκα αυτή θα φωτίσει το πρόσωπό σας και θα το κάνει αρκετά λαμπερό.

Πηγή:.dynamikhgynaika.gr