Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:Ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες

Σαρώνει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας, «Ευρυδίκη», που έχει ήδη πλήξει και την χώρα μας με έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία ωστόσο θα συνεχιστούν και σήμερα. Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας,
με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο. 

Αναλυτικότερα για σήμερα, αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και έως το βράδυ ώρες θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμου, κυρίως στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει πάνω από τα 1500 μέτρα περίπου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. 

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 7 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, στα νησιά του Αιγίου από 12 έως 20, και στην Κρήτη από 8 έως 25.   Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. 

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ: 

Αττική   Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη   Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη   Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος   Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος   Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη   Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα   Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 
Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής, διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr