Πώς το κατοικίδιο σου κάνει τη ζωή σου καλύτερη

Θα πίστευες ότι το να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο θα έκανε τη ζωή σου πολύ καλύτερη; Παρακάτω σου εξηγούμε το πώς.

Σε κάνει να γελάς.

Πνίγεσαι στη δουλειά, τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα και εσύ απλά θες να ανοίξει η γη και να
εξαφανιστείς. Και κάπου εκεί στη γωνία του σαλονιού βλέπεις το σκυλάκι σου να τσακώνεται με λύσσα με το λούτρινο παιχνίδι του. Και σκας στα γέλια ξεχνώντας μονομιάς τα deadline και τα άγχη σου.


Σου δείχνει πόσο σε αγαπάει.
Με το που μπαίνεις στο σπίτι τρέχει κατά πάνω σου και σε γεμίζει χάδια λες και γύρισες από το πόλεμο. Σου δείχνει με όποιο τρόπο μπορεί πόσο χαίρεται που γύρισες σε αυτό και δεν μπορεί να μη σου φτιάξει τη διάθεση με τα παιχνίδια και τις χαρές που σου κάνει.

Σε κάνει να περπατάς.

Το περπάτημα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το σκυλάκι σου αλλά κάνει μεγάλο καλό και σε εσένα. Φροντίζοντας τη καθημερινή του ανάγκη για επαφή με το περιβάλλον φροντίζεις και τον εαυτό σου, καθώς γυμνάζεσαι, αναπνέεις καθαρό αέρα και ξεφεύγεις για μισή ώρα από τη παγίδα του καναπέ-υπολογιστής

Είναι η συντροφιά σου.

Τις στιγμές που δεν υπάρχει κάποιος εκεί για να σε ακούσει το ξέρεις και το ξέρω πως μιλάς στο ζωάκι σου που δεν θα σε κρίνει, μόνο θα σε κοιτάξει με λατρεία με τεράστια μάτια. Μην ξεχνάς επίσης πως τα ζώα έχουν διαίσθηση οπότε πιθανότατα όταν είσαι αναστατωμένη ή περνάς δύσκολα το κατοικίδιο σου το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί με παιχνίδια και cuddling να σου φτιάξει τη διάθεση.

Μειώνει το στρες.
Έρευνες έχουν δείξει πως η ενασχόληση με τα κατοικίδια για μερικά λεπτά την ημέρα ,ακόμη και κοιτώντας το χρυσόψαρο να βολτάρει στη γυάλα του, μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους και αυξάνει τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς.

Βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών σου.
Σύμφωνα με την επιστήμη τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν με ένα κατοικίδιο ζωάκι στο σπίτι ή σε σπίτια που βρίσκονται κοντά σε φάρμες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες. Επίσης το ψυχολογικό όφελος που κερδίζουν τα παιδιά, όπως και η αίσθηση ευθύνης που αποκτούν είναι τεράστιο.

Μειώνει την πίεση.

Η καθημερινή ενασχόληση με ένα κατοικίδιο έχει αποδειχθεί πως ρυθμίζει την υπέρταση ενώ παρόμοιες έρευνες έχουν επιμείνει στο συσχετισμό μεταξύ
δείχνοντας πως τα χάδια σε ένα σκύλο ή μια γάτα προσφέρουν άμεσα στον ιδιοκτήτη μικρότερο καρδιακό ρυθμό.


Πηγή: savoirville.gr