«Καμπανάκι» από ΚΕΕΛΠΝΟ...για τυχόν λοιμώξεις στη Δυτική Αττική...

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική.

Την...



Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα «απειλές για τη δημόσια υγεία από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική», στην οποία συμμετείχαν, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, η Διοίκηση του νοσοκομείου, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη «για συνεχή επιτήρηση και αυξημένη εγρήγορση για τυχόν εμφάνιση λοιμώξεων και συγκεκριμένων νοσημάτων σημαντικών για τη δημόσια υγεία, που μπορεί να σχετίζονται με την παρούσα φυσική καταστροφή. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν αναφορές λοιμωδών νοσημάτων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία».

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, των ασθενών, καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, «εξέχοντα ρόλο στην πρόληψη έχει η ασφάλεια του νερού και των τροφίμων, τα μέτρα υγιεινής και προσωπικής προστασίας κατά τις διαδικασίες καθαρισμού των περιοχών που έχουν πληγεί και η άμεση ιατρική εκτίμηση τραυματισμών που σχετίζονται με την καταστροφή»...

ΠΗΓΗ: ant1news.gr