Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Ντόνατς με μαρμελάδα φράουλα Αφράτα και λαχταριστά

Υλικά για 4 άτομα

  • 25 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 100 γραμμάρια ανθόγαλα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
  • ζάχαρη άχνη             

    Εκτέλεση

  • Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ. Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε ντόνατς.
  • Βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα - ένα μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Με κορνέ τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα φραούλα ένα ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε στη ζάχαρη. newsbeast.gr