Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Κοτόπουλο κατσιατόρε.Μια ιταλική εκδοχή του κοκκινιστού κοτόπουλου στην κατσαρόλα

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες παντσέτα, χοντροκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι Ελιές Καλαμών
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ρίγανη        

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.
  • Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλο και μαγειρέψτε, γυρίζοντας το κάθε 2 λεπτά και ζεσταίνετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Μεταφέρετε στο πιάτο με το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε λίγο λάδι ακόμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πανσέτα.
  • Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το σκόρδο και το αντζούγιες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν οι αντζούγιες.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε το κρασί και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύετε.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας το περιστασιακά.
  • Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και τη ρίγανη. Ανακατεύετε, αφαιρέστε από την εστία και σερβίρετε. newsbeast.gr