Ο Παρθενώνας είναι ίσως το πιο όμορφο χωριό της Χαλκιδικής.

Προφανώς δεν αναφερόμαστε στο «μνημείο-ορόσημο» της Ακρόπολης, αλλά στον συνονόματό του οικισμό, που είναι μάλλον άγνωστος και αφανής, στην κατά τα άλλα ανεπτυγμένη τουριστικά και προβεβλημένη Σιθωνία.

Σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων και σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από τον Νέο Μαρμαρά, ο παραδοσιακός οικισμός φαίνεται να έχει ρίζες πολύ βαθιά στους αιώνες.
Πανέμορφο δείγμα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής σήμερα, το χωριό κάποτε ερήμωσε αλλά στη συνέχεια αναπαλαιώθηκε, αναδεικνύοντας την αυθεντική ταυτότητά του. Από χωριό-φάντασμα, οι άοκνες και γενναίες προσπάθειες των ανθρώπων που αγαπούσαν πολύ τον τόπο αυτόν ανέδειξαν τον Παρθενώνα σε πραγματικό κόσμημα της Χαλκιδικής. Αναλλοίωτος από τις κακές πτυχές της ανάπτυξης ή από την αλόγιστη άνθιση του τουρισμού, με τα κτίσματά του πιστά στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ο Παρθενώνας είναι από τα χωριά της Χαλκιδικής που αδυνατείς να ξεχάσεις.
Επιπλέον πινελιά στο εκθαμβωτικό τοπίο, η εξαιρετική θέα στον Τορωναίο κόλπο αλλά και το καταπράσινο φόντο του βουνού Ίταμου.
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗnewsbeast.gr