Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,
το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για
7 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις
πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βρασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο
σιμιγδάλι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν
όλα τα υγρά υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και
αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για
να γίνει σπυρωτός. Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα. newsbeast.gr