Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • 400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια
  • Κανέλα σκόνη
  • καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα              

    Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7 λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βρασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός. Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.        newsbeast.gr