Φθινοπωρινό σκηνικό στις όχθες του Ληθαίου ποταμού

Ένα από τα τέσσερα ποτάμια των Τρικάλων, αυτό που διασχίζει την πόλη, είναι ο Ληθαίος ποταμός, παραπόταμος του Πηνειού. Πηγάζει σε ύψος 500 μέτρων από τα Αντιχάσια όρη κι έπειτα από πορεία 36 χιλιομέτρων εκβάλλει στον Πηνειό, λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων.

Ο Ληθαίος έχει μεγάλη ιστορία και κατά τον Στράβωνα, κοντά στον ποταμό γεννήθηκε ο Ασκληπιός, ο θεός της Ιατρικής. Στην όχθη του υπάρχει άγαλμα του Ασκληπιού, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Θεόδωρο Βασιλόπουλο.
Το ποτάμι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της πόλης. Διασχίζει τα Τρίκαλα διαγώνια και δέκα γέφυρες ενώνουν τις όχθες του με την κεντρική να χρονολογείται από το 1886. Είναι μεταλλική και τοξωτή και κατασκευάστηκε στη Γαλλία. Ενώνει την εμπορική οδό Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ανακατασκευάστηκε το 1996.
Με φόντο τη χρωματική παλέτα του φθινοπώρου, το σκηνικό κατά μήκος του ποταμού είναι εκθαμβωτικό. Ψηφίδες κίτρινου, πορτοκαλί και καφέ χρώματος συνθέτουν όμορφες εικόνες που απογειώνουν τους γήινους τόνους της εποχής αυτής και προαναγγέλλουν τον επερχόμενο χειμώνα.
ΛΗΘΑΙΟΣ ΛΗΘΑΙΟΣ ΛΗΘΑΙΟΣ ΛΗΘΑΙΟΣ ΛΗΘΑΙΟΣ ΛΗΘΑΙΟΣwww.newsbeast.gr