Δημοσκόπηση: Επτά στους 10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα

Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πιστεύει το 58% των ερωτηθέντων
που έλαβαν μέρος στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, ούτε κατάργησε την Τρόικα, όπως υποστηρίζει η συντριπτική τους πλειοψηφία. Την ίδια ώρα το 39,8% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Πριν κλείσουν δύο μήνες από τις εθνικές εκλογές και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η ΒΕΡΓΙΝΑ TV καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Interview τηλεφωνικά, το διήμερο 16/3 έως 17/3 2015, σε δείγμα 1.000 ατόμων, οι πολίτες σε ποσοστό 50,5% δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία διαπραγμάτευσης μέχρι σήμερα, ενώ δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σε ποσοστό 58%. Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν κατάργησε την Τρόικα, απλώς της άλλαξε όνομα.
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,8%
Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του αγγίζοντας το 39,8% ενώ η ΝΔ φαίνεται πως χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών φτάνοντας το 17%. Η Χ.Α. διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 5,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει νέες απώλειες μειώνοντας το ποσοστό του στο 3,2%
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:
- ΣΥΡΙΖΑ 39,8%
- ΝΔ 17,0%
- Χ.Α. 5,7%
- ΠΟΤΑΜΙ 4,2%
- ΚΚΕ 5,1%
- ΑΝΕΛ 4,8%
- ΠΑΣΟΚ 3,2%.
Θετική η πλειοψηφία σε επενδύσεις σε μεταλλεία
Υπέρ των ξένων επενδύσεων στο μεταλλευτικό κλάδο, εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) στο δείγμα της Μακεδονίας ενώ 25% έχουν αρνητική στάση. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό 23%, δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να πάρει θέση.
protothema