Τριπλάσια απώλεια κιλών με αυτόν τον τρόπο ζυγίσματος


Υπάρχει ένας τρόπος ζυγίσματος ο οποίος, σύμφωνα με νέα μελέτη που
πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Duke, στις ΗΠΑ, μπορεί να οδηγήσει στην τριπλάσια απώλεια κιλών.
Η ερευνητική ομάδα, στο πλαίσιο της μελέτης, συνεργάστηκε με 47 υπέρβαρους εθελοντές άντρες και γυναίκες, οι οποίοι ακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Παράλληλα, οι εθελοντές συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια σχετικά με τις καθημερινές τους συνήθειες.
Τα συμπεράσματα, όπως αυτά δημοσιεύονται στην αμερικανική "Επιθεώρηση της Ακαδημίας Διατροφής & Διαιτητικής" (JAND) είναι ενθαρρυντικά για όσους επιθυμούν να χάσουν κάποια κιλά.
Συγκεκριμένα, η μέση απώλεια των εθελοντών που ζυγίζονταν καθημερινά, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, ήταν σχεδόν 9,5 κιλά σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, ενώ αντιθέτως όσοι ζυγίζονταν σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα έχασαν κατά μέσον όρο 3,1 κιλά.
Όσοι, δηλαδή, ζυγίζονταν καθημερινά έχασαν τριπλάσιο βάρος απ' ό,τι όσοι απέφευγαν τη ζυγαριά, καθώς είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να περιορίσουν τις θερμίδες που κατανάλωναν και διπλάσιες πιθανότητες να μειώσουν το τσιμπολόγημα, να αρνηθούν τα γλυκά επιδόρπια και να περιορίσουν την τηλεόραση που έβλεπαν.http://www.healthpro.gr