Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευρώ ίσον θάνατος της δημοκρατίας.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Τώρα έχουν αποθρασυνθεί τόσο που δεν διστάζουν να το λένε κατάμουτρα στους λαούς: «Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν αλλάζουν τις συνθήκες. Σέβομαι τα αποτελέσματα της λαϊκής έκφρασης περισσότερο από άλλους, αλλά ταυτόχρονα η λαϊκή ψήφος δεν αλλάζει τους κανόνες» δήλωσε δημοσίως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. «Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε τους κανόνες έπειτα από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί αν το κάναμε θα σκοτώναμε την ευρωζώνη» πρόσθεσε. Προφανώς εννοεί ότι, αντί να «σκοτώσουμε»
τους ιερούς και απαραβίαστους κανόνες της ευρωζώνης, μπορούμε να σκοτώσουμε τη δημοκρατία στα κράτη-μέλη της κι έτσι να είναι όλα μέλι γάλα στις επαρχίες του Δ΄ Ράιχ!
«Ελλάδα: Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτάσσεται στις απαιτήσεις των Βρυξελλών» πανηγύριζε την Τετάρτη ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Λε Μοντ. «Ο Τσίπρας ξεχνάει τις προεκλογικές υποσχέσεις του για να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες», «Οι μεταρρυθμίσεις που η Αθήνα υπόσχεται να κάνει είναι όσες είχε εγγράψει σε λίστα η τρόικα και τις οποίες είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ» ήταν δύο ακόμη τίτλοι της ίδιας εφημερίδας. Το κύριο άρθρο της Μοντ όμως έβαζε ωμά επί τάπητος το ουσιαστικό θέμα: «Από τη στιγμή που η Ελλάδα διαπιστώνει ότι το θεμελιώδες συμφέρον της είναι να παραμείνει στους κόλπους της ζώνης του ευρώ, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά να υποταχθεί σε ένα μίνιμουμ κανόνων» έγραψε χωρίς περιστροφές, θέτοντας τα όρια της δημοκρατίας στην ευρωζώνη. «Αυτό θύμισαν στον θερμόαιμο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος απερίσκεπτα είχε σπεύσει να πουλήσει το τομάρι της τρόικας προτού καν τη σκοτώσει όχι μόνο η Κομισιόν, όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και οι χώρες που πλήρωσαν ακριβά το σεβασμό των κανόνων για να βγουν από τις δυσκολίες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία» προσθέτει η γαλλική εφημερίδα με σαρκαστική διάθεση.
Τι ακριβώς θα κερδίσει η Ελλάδα υποτασσόμενη στους κανόνες της ευρωζώνης το εξηγεί χωρίς περιστροφές ο υπουργός Οικονομικών του Δ΄ Ράιχ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη: «Όσο η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της, δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ βοήθειας!» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εάν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν. Εάν δεν τις εκπληρώσουν, τότε οι δόσεις δεν θα καταβληθούν». Σαφέστατος, αμείλικτος, ανελέητος ο Σόιμπλε. Τι συμπέρασμα έβγαλε από όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας; «Αποδείξαμε ότι η Ευρώπη αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης και αμοιβαία βιώσιμων συμβιβασμών και όχι πεδίο εξόντωσης, υποταγής και τυφλής τιμωρίας» είπε στο αμήχανο και προκλητικό διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, το απομεσήμερο του περασμένου Σαββάτου. Ακούγοντας αυτές τις θέσεις, η Μοντ ήταν εντυπωσιακή στο κύριο άρθρο της: «Πρέπει να τον υποστηρίξουμε […] ειδικά τη στιγμή αυτή που ο χειρισμός της αναμέτρησής του με την τρόικα κινδυνεύει να τον αφήσει ξεκρέμαστο στην ελληνική Αριστερά της Αριστεράς» εισηγείται η κεντρώα γαλλική εφημερίδα. «Με τις πρώτες μπουνιές που έφαγε στο σαγόνι να περνούν, αν ο κ. Τσίπρας δώσει εγγυήσεις σοβαρότητας και αυθεντικής μεταρρυθμιστικής θέλησης, θα έχει έρθει η στιγμή να τον υποστηρίξουμε χωρίς υστεροβουλία» προσθέτει το κύριο άρθρο της Μοντ. Με άλλα λόγια, εκτιμά ότι ο έλληνας πρωθυπουργός του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στο επιθυμητό σημείο ενσωμάτωσης στο ευρωπαϊκό κατεστημένο! «Αν όντως τον αφήσει ξεκρέμαστο η Αριστερά, να τον πάρουμε εμείς!» είναι η ουσία της γραμμής που προτείνει η Μοντ!
Με την κατάπτυστη «λίστα μεταρρυθμίσεων» που έστειλε δήθεν με δική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση Τσίπρα προς την Ευρωομάδα την Τρίτη, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας ακόμη και το αστικό Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης! Ούτε μία, κυριολεκτικά ούτε μία, από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν συμπεριλαμβάνεται με την καθαρή μορφή που τις είχε πει στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων! Αυτή η λίστα «αποτελεί τώρα το πρόγραμμα του κυβερνητικού συνασπισμού» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ισχυρίζεται σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η δεξιά γερμανική εφημερίδα Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε. «Πολύ περισσότερο έτοιμη είναι τώρα η Αθήνα να ακούει τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέτει πλέον υπερβολικές απαιτήσεις» σημειώνει εμφανώς ικανοποιημένη. «Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρτίσει η ίδια τη λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν θα της επιτρέπει πλέον να ισχυρίζεται δημοσίως ότι η Ελλάδα έχει υποταχθεί σε απαγόρευση όρων από ξένους» υπογραμμίζει το πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας.
Η κυβέρνηση δείχνει να έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως, αν κάνει μόνο όσα της επιτρέπουν οι Γερμανοί, τότε λίγα είναι τα ψωμιά της. Προχθές ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι μετά από έναν ολόκληρο μήνα απραξίας κοινοβουλευτικής, όπου η Βουλή δεν ψήφισε κανέναν απολύτως νόμο (!), θα κατατεθούν από αύριο πέντε νομοσχέδια. Τα τρία εξ αυτών (αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, ληξιπρόθεσμες οφειλές και προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς) έχουν ιδιαίτερη σημασία. Δεν θα υποβληθούν στη Βουλή, όπως είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε το ακριβές τους περιεχόμενο, το οποίο όσο κι αν υστερεί των εξαγγελιών σίγουρα θα συνιστά μια κάποια βελτίωση σε σχέση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, ελπίζουμε. Για να δούμε όμως πρώτα τι θα κάνει η κυβέρνηση στον τομέα αυτό, μετά την κατά κράτος υποχώρησή της μπροστά στους Γερμανούς.
Πηγή: prin.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Είναι πολλά τα ρεπό, Αρη... - *Στο νεοδημοκρατικό παράδεισο που ζούμε, θα αμειβόμαστε με ρεπό, τα οποία θα μπορούμε να τα καταθέτουμε, αν μας περισσεύουν, σε μια Τράπεζα Χρόνου...* ...
    Πριν από 13 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Το πιτόγυρο που μπορείς να τρως κάθε μέρα χωρίς να παχαίνεις

Και σε ποιον δεν αρέσει το πιτόγυρο και η γεύση που προσφέρει αυτό; Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με αυτό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια οι θερμίδες που το συνοδεύουν.

Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης , σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αποζημιώσεις Ξεχασμένες στο Οικονομικών οι έκτακτες ενισχύσεις στην πατάτα

Στα χρήµατα αυτά, που είναι εγκεκριµένα από τις Βρυξέλλες , αλλά φαίνεται να έχουν ξεχαστεί στο «συρτάρι» του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη , πολλοί πατατοκαλλιεργητές είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να µπουν στην καλλιέργεια δυναµικά.