«Πυρά» κατά Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Λαφαζάνης.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο του Γιάνη Βαρουφάκη, την πρώτη ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ. Βαρουφάκη και πολύ κακώς
γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης» σημειώνει ο ίδιος.
«Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα, αλλά κινούνται σε ένα πλαίσιο όπου την πρώτη ευθύνη γι’ αυτές έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά όργανα. Από κει και πέρα οι διαπραγματεύσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη» προσθέτει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
«Η δέσμευση μας για πλήρη κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων ισχύει στο ακέραιο και αυτή η δέσμευση μας, παρά τις μεγάλες μετεκλογικές δυσκολίες και τους ωμούς έξωθεν εκβιασμούς, θα εφαρμοστεί πλήρως το επόμενο διάστημα. Η πλήρης κατάργηση των μνημονίων είναι θέση ταυτότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ και προϋπόθεση για μια νέα συνεπή προοδευτική και αναπτυξιακή πορεία και προοπτική της χώρας» διευκρινίζει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.
«Το μόνο σενάριο που υπάρχει για την κυβέρνηση είναι να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσει την κυνική γερμανική αδιαλλαξία, την οποία ακολουθούν και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της ΕΕ, προκειμένου να εφαρμόσει πλήρως, με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και σταθερότητα το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της» προσθέτει.
Όσον αφορά τα 6 επιπλέον ευρώ ημερησίως, ως τροφείο, στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι προσωπικά δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στη συζήτηση και διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που διαμορφώθηκε και υπογράφθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
«Από κει και πέρα όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε σε αυτόν τον τόπο ότι ο ελεύθερος ακηδεμόνευτος ταξικός συνδικαλισμός, μαζί με την πλήρη ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τους οποίους μπορούμε να οικοδομήσουνε μια νέα προοπτική για την πατρίδα μας. Τα κυβερνητικά διατάγματα είναι πάντα εύκολα. Το δύσκολο είναι να θητεύουμε ως κοινωνία στη δημοκρατία» διευκρινίζει πάντως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Πηγή:  paraskhnio.gr