Δήλωση βόμβα από Ντάισελμπλουμ: Σκεφτείτε την Κύπρο...

Δήλωση "βόμβα" για την Ελλάδα έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ,
λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εξετάζεται το σενάριο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες, όπως είχε γίνει στην Κύπρο.
Όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό BNR η παραμονή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη και η ενίσχυση της νομισματικής ένωσης αποτελεί τον βασικό στόχο του Eurogroup, ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν "έτοιμα" σενάρια για την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις τις προς τους εταίρους μέχρι τον Ιούλιο.
"Σκεφτείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν τις αναλήψεις για μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στη χώρα τέθηκαν υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Επομένως, όλα τα είδη σεναρίων είναι πιθανά", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνει η Ελλάδα σε τροχιά," είπε ο Ντάισελμπλουμ. "Η ανάκαμψη στην Ελλάδα πήγε εξαιρετικά καλά, αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, θα υπάρξουν οπισθοδρομήσεις. Πολιτική δέσμευση μου είναι να διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ανέπαφη και να την ενισχύσούμε, σε αυτό θα σταθώ".
Οι πιο σοβαρές περικοπές στην ελληνική οικονομία έχουν ήδη γίνει, συνέχισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. "Η Ελλάδα έχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να μπορέσει να αρχίσει την αποπληρωμή των κυβερνητικών χρεών της. Το σημαντικό ζήτημα είναι να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός εντός τροχιάς και να μην τον αφήσουν να χειροτερέψει" επισήμανε, προσθέτοντας, ότι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική ευθύνης της Ελλάδας. http://www.enikos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων