Φωτιά στις διαπραγματεύσεις – Οι Βρυξέλλες απορρίπτουν τη λίστα της κυβέρνησης και οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τρύπα 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Κάκιστη εως τώρα η υποδοχή της λίστας μεταρρυθμίσεων από το Brussels Group

- Οι Γερμανοί τορπιλίζουν τις διαπραγματεύσεις μέσω Spiegel που ανεβάζει στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας
- Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν δημόσια
- Μονόδρομος η ρήξη δηλώνει ο Στάθης Λεουτσάκος, συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ο Κώστας Χρυσόγονος τονίζει πως δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη
Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Μαξίμου εξαιτίας τόσο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες όσο και στις γερμανικές διαρροές, που έρχονται να προστεθούν στο σοκ από την αιφνίδια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.
Ξεκινώντας από το μέτωπο των Βρυξελλών οι πληροφορίες που έρχονται από την σε εξέλιξη συνεδρίαση του Brussels Group μόνο για συμφωνία δεν προδιαθέτουν.
Τόσο οι διαρροές από ευρωπαϊκές πηγές όσο και δημοσιεύματα συγκλίνουν στο ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν τη δυσφορία τους από την λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν τότε αποκλείεται άμεσα η συμφωνία και η εκταμίευση χρημάτων προς την χώρα μας, και θα μετατεθεί μετά το Πάσχα των Καθολικών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει ευρώ προς ευρώ για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δόσεις.
Και ενώ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις όλως τυχαίως το Spiegel ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στα 20 δισ. ευρώ. Μάλιστα συνεργάτης του Σόιμπλε αρνήθηκε να διαψεύσει το δημοσίευμα.
Επιπρόσθετα το γερμανικό περιοδικό φιλοξενεί ανώνυμες δηλώσεις από εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα χάνει φέτος το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ρήξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήξη με τους Ευρωπαίους
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μόνο αρραγής δεν είναι η εικόνα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τις δηλώσεις περί ρήξης από Βαρουφάκη και Τσακαλώτο, και την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τη Γερμανική Ευρώπη από τον Λαφαζάνη, έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις από Λεουτσάκο και Χρυσόγονο.
Ο Στάθης Λεουτσάκος, στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πήρε κατηγορηματικά θέση υπέρ της σύγκρουσης μιλώντας στον Real FM.
''Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος. Οι εταίροι δανειστές θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να δώσουν ανάσα στη χώρα μας''.
Ακριβώς το ανάποδο υποστήριξε εμφατικά μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
''Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές''.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, ΣΚΑΪ, CAPITAL