Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ» ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ’Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Οι πρόσφατες «συμφωνίες» της Ελλάδας στο eurogroup αντί να χαλαρώσουν τις πιέσεις σε βάρος της χώρας μας, μάλλον αποθράσυναν τους πιστωτές.
Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το «μελάνι» των συμφωνιών, που αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν ως ετεροβαρείς και οι εκβιασμοί σε βάρος της νέας κυβέρνησης και της Ελλάδας έχουν φτάσει σε τέτοια σημεία κορύφωσης, τα οποία δεν έχουν φτάσει ούτε ίσως στις χειρότερες στιγμές των προηγούμενων χρόνων.
Η χώρα απειλείται ανοικτά με χρεοκοπία από τον Σόιμπλε, ο οποίος συμπεριφέρεται στην Αθήνα ως «αγκιστρωμένο ψάρι» και ως αμετάθετα εξαρτημένη από τις δόσεις των «θεσμών».
Παρά τις συμφωνίες στο eurogroup, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, δεν αυξάνει το πλαφόν έκδοσης εντόκων γραμματίων του δημοσίου πέραν των 15 δισ. για το 2015, η Κομισιόν δεν δίνει χρηματοδότηση πριν τον Απρίλη και εφ’ όσον ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» και η συμφωνία, ενώ τα ξένα funds δεν φαίνεται να «επενδύουν» στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, επιδιώκοντας να μην καλυφθεί η έκδοση των επόμενων ημερών.
Οι πιστωτές και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε, εκβιάζουν με πνίξιμο τη χώρα, αν στις επόμενες μέρες δεν προσφέρει «γη και ύδωρ» και δεν εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία, προχωρώντας άμεσα στις επιθυμητές γι' αυτούς μεταρρυθμίσεις (στην πραγματικότητα απορρυθμίσεις).
Η κυβέρνηση μέσα σε αυτές τις εφιαλτικές συνθήκες και μπροστά στους ωμούς εκβιασμούς δεν διαθέτει καμιά άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει πλήρως και με συνέπεια το πρόγραμμά της.
Ο δρόμος της υποταγής δοκιμάστηκε, αποδοκιμάστηκε και απέτυχε.
Η επιλογή, επίσης, της δύσμορφης ισορροπίας ανάμεσα στις συμφωνίες με τους εταίρους και των ριζοσπαστικών κυβερνητικών δεσμεύσεων είναι ατελέσφορος και ανασφαλής.
Αυτήν την ώρα όσο ποτέ ο τόπος χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και ριζοσπαστική, μέχρι τέλους, εναλλακτική πρόταση.
ΦΑΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
«Με ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους ή οπουδήποτε αλλού. Εμένα με ενδιαφέρει σε τι έχουν δεσμευτεί. Και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν οι ίδιοι τις συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στην εκπομπή «Berlin direkt» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο «άνθρωπος της εβδομάδας» για την εκπομπή και μίλησε για την κρίση του ευρώ, την πολιτική του έναντι της Ελλάδας και τη σχέση του με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
«Αν ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση τη συμβουλή μου, θα έλεγα “συμπεριφερθείτε έτσι ώστε να βρείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, διότι χρειάζεστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών”. Έτσι όπως συμπεριφέρονται ή έτσι όπως αυτό εκλαμβάνεται στα διεθνή ΜΜΕ, δεν έχω την αίσθηση ότι ενισχύεται πραγματικά η εμπιστοσύνη και αυτό με αφήνει άναυδο διότι, κατά τη δική μου άποψη, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο B. Σόιμπλε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε σκηνή από ομιλία του Γερμανού χριστιανοδημοκράτη στη Στουτγκάρδη, όπου ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο λέει αστειευόμενος ότι «προσπάθησε πρώτα να με κολακέψει - ότι είμαι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους- αλλά κατάλαβα τι πήγαινε να κάνει διότι δεν είμαι ηλίθιος».
«Η ΜΠΟΥΝΤΕΣΤΑΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ»
Σε άλλη συνέντευξή του, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι κατανοεί την έλλειψη εμπιστοσύνης στη γερμανική κοινή γνώμη για τη "μεταρρυθμιστική" διάθεση της Ελλάδας.
«Δεν είναι να απορεί κανείς, αν λαμβάνει υπόψη του τη ρητορική που ακούει από την Ελλάδα», λέει, αλλά επισημαίνει ότι δεν είναι αυτό το αποφασιστικό, αλλά το για ποιο πράγμα έχουμε δεσμευτεί:
«Το κείμενο που συμφωνήσαμε στο eurogroup είναι σαφές - μόνο αυτό είναι η βάση για τη συγκατάθεση της Βουλής και η κάθε εκταμίευση απαιτεί ομόφωνη απόφαση όλων των 18 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Στη Γερμανία έχουμε ξεκάθαρη ρύθμιση ότι η Μπούντεσταγκ πρέπει να συμφωνήσει σε κάθε αλλαγή. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ισχύει αυτό που έχουμε συμφωνήσει».
Εκφράζει δε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την τετράμηνη παράταση που δόθηκε για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης - αλλά κυρίως της Ελλάδας. Αν θέλουν βοήθεια, πρέπει να κάνουν αυτό που έχει συμφωνηθεί. Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει δυσκολέψει αρκετά την θέση της, με αυτή τη ρητορική που έξω από την Ελλάδα δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητή», δηλώνει ο Γερμανός «τσάρος» της οικονομίας.
«ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ»
Απαντώντας σε ερώτηση εάν η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη σε σχέση με τις πληρωμές της Ελλάδας στην ΕΚΤ αποτελούν απειλή ή ακόμη και εκβιασμό, ο κ. Σόιμπλε τονίζει: «Ούτε το ένα ούτε το άλλο, διότι έχει υπογράψει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της πλήρως και έγκαιρα. Γνωρίζει -πρέπει να το γνωρίζει, διότι είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και καθηγητής Οικονομίας, άρα τα ξέρει όλα αυτά- ότι τη στιγμή που δεν θα πληρώσει εγκαίρως την πρώτη δόση, αυτό σημαίνει πιστωτικό γεγονός. Το τι θα συμβεί τότε στην Ελλάδα, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του και να ευθύνομαι γι' αυτό».
Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο κουρέματος ή ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «αποφασιστικό είναι το τι έχουμε συμφωνήσει και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».
Ερωτώμενος εάν θα έβλεπε ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Ναι, αλλά ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, άρα δεν χρειάζεται εγώ να σπάω το κεφάλι μου».
NTAΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» («ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ») ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
H Eλλάδα πρέπει άμεσα να υιοθετήσει τις οικονομικές "μεταρρυθμίσεις" που απαιτούν οι πιστωτές της για να κερδίσει την πρόσβαση στην έκτακτη χρηματοδότηση που τόσο πολύ έχει ανάγκη ενόψει των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας του Μαρτίου.
Την προειδοποίηση αυτή προς την Ελλάδα απευθύνει, μέσω των Financial Times,ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας ότι  είναι έτοιμος να προχωρήσει ακόμα και αυτόν τον μήνα στην «πρώτη εκταμίευση» των 7,2 δις. ευρώ που απομένουν στην Ελλάδα από την διάσωση των 172 δισ. ευρώ.
Αλλά οι πόροι θα μεταφερθούν μόνο αν η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία για εβδομάδες έχει αντισταθεί να εφαρμόσει μέτρα που περιλαμβάνονται στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης διακηρύσσοντας το θάνατο του μνημονίου, υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις στις οποίες μπορούν να συμφωνήσουν άμεσα και οι δύο πλευρές.
«Το μήνυμα μου στην Ελλάδα είναι: προσπαθήστε να ξεκινήστε το πρόγραμμα ακόμα και πριν ολοκληρωθεί όλη η επαναδιαπραγμάτευση» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Υπάρχουν στοιχεία τα οποία μπορούν να μπουν μπροστά από σήμερα. Αν το κάνετε αυτό, τότε κάποια στιγμή το Μάρτιο, μπορεί να γίνει η πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό προϋποθέτει να σημειωθεί πρόοδος και όχι μόνο καλές προθέσεις».
Οι παρατηρήσεις του κ. Ντάισελμπλουμ αντανακλούν την αυξανόμενη ανησυχία στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης για τον κίνδυνο να στερέψει γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση από χρήματα για την πληρωμή των χρεών της και για την χρηματοδότηση των λειτουργιών της παρά την συμφωνία της περασμένης εβδομάδας για παράταση της διάσωσης της Ε.Ε. για άλλους τέσσερις μήνες.
Με βάση την παράταση, η οποία ολοκληρώθηκε τυπικά την Παρασκευή, η Αθήνα δεν θα λάβει πόρους από το πακέτο διάσωσης μέχρι να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μια διαδικασία που πολλοί αναμένουν ότι θα κρατήσει για μήνες. Αλλά αξιωματούχοι από τους θεσμούς που εποπτεύουν την Ελλάδα εκτιμούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από ρευστό τις επόμενες δύο με τέσσερις εβδομάδες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μην είναι σε θέση να καταβάλλει πληρωμές 1,4 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
H ελληνική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό έλλειμμα αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανεβάσει το όριο των 15 δισ. ευρώ για τα έντοκα που μπορεί να εκδώσει η Ελλάδα. Αλλά οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ είναι διστακτικοί να σηκώσουν το όριο, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως θα ήταν ανάρμοστο να προσφέρει η κεντρική τράπεζα την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που ο κ. Ντάισελμπλουμ και οι υπουργοί του έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν ασχολήθηκε με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την έκδοση περισσότερων έντοκων, αλλά η αντιπρόταση του για ένα μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ δείχνει πως οι αρχές της ευρωζώνης μπορεί να εγκρίνουν τα έντοκα ως μια λύση για την κάλυψη των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας αν καταλήξει σε μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις.
«Αν περάσουμε δύο μήνες μιλώντας ο ένας στον άλλο χωρίς να κάνουμε τίποτα, στο τέλος Απριλίου θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ανεξάρτητα από την πρόταση του Ολλανδού, αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις ανέφεραν πως υπάρχουν λίγα σημάδια ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποδεχτεί τέτοιους όρους. Για να λάβει η Ελλάδα το πρώτο μερίδιο από τις δόσεις θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Αξιωματούχοι δήλωσαν πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα δεσμευτεί σε τέτοια ζητήματα. Ένας ανέφερε πως υπάρχουν λίγες ενδείξεις για επαφές μεταξύ Ελλήνων υπουργών και των στελεχών που θα διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες αυτές. Επιπρόσθετα, το Σαββατοκύριακο υπήρξαν σημάδια ότι η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει ήδη να μαζέψει όσα συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. http://www.iskra.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ακινητα Χάος στις μεταβιβάσεις ακινήτων από τους δασικούς χάρτες

Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις έχει λάβει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για το φρένο που θέτει στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με αιχμή τα δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και στους δασωμένους αγρούς. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας πολιτών,

Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα – Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ Θα βρεθείτε στο μέσω καταιγισμού πληροφοριών σχετικών με μυστικά αλλά και υπόγειες συμπεριφορές ατόμων που, ως ώρας, θεωρούσατε φιλικά προσκείμενα σε εσάς. Μην επιτρέψετε σε κανένα με την συμπεριφορά του να αναμοχλεύσει δικά σας εσωτερικά τραύματα του παρελθόντος, αντιθέτως κινηθείτε αναλόγως και προστατέψτε τον εαυτό σας.

BBC: «Η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας»

«Η αλλαγή των συνόρων σημαίνει το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας» στα Βαλκάνια, λέει ο Βαλεντίν Ινζκο, Υπατος Εκπρόσωπος για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το καθήκον του οποίου είναι η διατήρηση της ειρήνης βάσει της Συμφωνίας του Ντέιτον. «Μυστήρια σχέδια» «Πρόκειται για τη συμφωνία που καθόρισε τη λήξη του πολέμου το 1995,