ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Κίνα υποχρέωσε την Μέρκελ να τα βρει με τον Αλέξη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, η αιφνίδια μεταστροφή της Μέρκελ και η πρόσκληση της στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να «βρεθεί μια λύση», είναι αποτέλεσμα ευθείας πίεσης που άσκησε η Κινέζικη ηγεσία απ’ ευθείας στην καγκελάριο.

Το τελεσίγραφο μετέφερε στην Μέρκελ ο αντιπρόεδρος της υπερδύναμης και μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΚ, κύριος Ma Kai, σε συνάντηση που είχαν στο Ανόβερο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Ο ισχυρός άνδρας του κόμματος, υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κινέζικης οικονομίας, εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του στην Καγκελάριο για την διαφαινόμενη αστάθεια, καθώς επηρεάζει σε «μη ανεκτό βαθμό» της επενδυτικές επιλογές της υπερδύναμης.

Εδώ η εξίσωση δεν αφορά μόνον το προφανές, τα αποθεματικά της Κίνας σε συνάλλαγμα δηλαδή που βάλλονται, αλλά και την βασικότερη σπουδή της Κινέζικης πολιτικής και μόνιμη τριβή με τις ΗΠΑ: Την ανταγωνιστικότητα του yuan έναντι του δολλαρίου. Η ενδυνάμωση του ευρώ λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα για το yuan, με ευεργετικό αποτέλεσμα για την ανταγωνιστικότητα της Κινέζικης οικονομίας και τους ρυθμούς ανάπτυξης. Με απλά λόγια, το δυνατό Ευρώ είναι ζωτικής σημασίας για τον ασιατικό γίγαντα.

Πέραν αυτού όμως, στο διπλωματικό παρασκήνιο, η Ελληνική κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για όλες τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να λειτουργήσει το σχέδιο «Πύλη στην Ευρώπη». Θριάσιο, σιδηρόδρομος κλπ. Αυτά έρχονται προσθετικά στην ήδη μεγάλη επενδυτική δαπάνη της Κίνας στον Πειραιά, από την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, όπου ο Πάνος Καμμένος είχε κεντρικό ρόλο και την εμπιστοσύνη του Κινεζικού παράγοντα.

Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, όλο αυτό το κολοσσιαίο επενδυτικό σχέδιο της Κίνας, θα ήταν άχρηστο, τινάζοντας στον αέρα τους κινέζικους σχεδιασμούς. Η όλη επένδυση έγινε για μια πύλη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, που απαιτεί την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης.

Εκεί έγκειται και η πίεση που άσκησε ο εξαίρετος και χαρισματικός αντιπρόεδρος Kai στην καγκελάριο, λίγες ώρες πριν η τελευταία ζητήσει την συνάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας του μάλιστα ανοιχτή ημερομηνία.

Υπ’ αυτή την έννοια, η Ελλάδα για ακόμα μία φορά καταρρίπτει τον μύθο της «ψωροκώσταινας», αφού η σημασία της είναι πολύ μεγαλύτερη από τα φοβικά μυαλά ανάξιων πολιτικών που ήθελαν να κάνουν προσωπικό ταμείο, αντί να υπηρετήσουν την πατρίδα. Αυτό ευτυχώς, άλλαξε. http://olympia.gr/2015/03/17/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB/#more-459681