Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΕ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ "BRUSSELS GROUP"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ BUNDESBANK J. WEIDMANN: ΚINΔYNEYEI ME ΑΤΑΚΤΗ XΡΕΟΚΟΠΙΑ H ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ
«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΛΙΣΤΑ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ"

Εν μέσω νέων βρώμικων εκβιασμών του γερμανο-ΕΕ κατεστημένου ξεκινά το Σάββατο (28/3) το λεγόμενο "Brussels Group" στις Βρυξέλλες το οποίο και συζητά πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα , ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Jens Weidmann, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία εάν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ο Γερμανός τραπεζίτης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υποταχθεί στις ορέξεις των "θεσμών" θέτοντας το νεοαποικιακό ψευτοδίλημμα: πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία.
«Εάν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σταματήσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων, τότε είναι αναπόφευκτη μια άτακτη χρεοκοπία», τόνισε ο Weidmann σε συνέντευξή του στο Focus που θα δημοσιευθεί αύριο. Ο ίδιος τόνισε πως αν και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εμφανίζουν ένα καλό πρόσωπο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί μια χρεοκοπία.
«Φαίνεται σαν οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών να έχουν την εντύπωση ότι μπορεί ακόμη να επιτευχθεί μια λύση. Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο πια», τόνισε ο Weidmann, ο οποίος πρόσθεσε, εκβιαστικά, πως μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνικό πληθυσμό.
Νέα βοήθεια από την ΕΚΤ δεν θα ήταν σωστό να γίνει, δήλωσε ο Weidmann. «Είμαι κατά του να αυξάνονται τα δάνεια έκτακτης ανάγκης».
Ισχυριζόμενος, ουσιαστικά, ότι το χρέος της Ελλάδας είναι, δήθεν, βιώσιμο, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίζει να εξυπηρετεί τα χρέη της μόνη της παρά το υψηλό δημόσιο χρέος, δεδομένου ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά και οι λήξεις μεγάλης διάρκειας. «Η ελληνική επιβάρυνση με τόκους σε σχέση με την οικονομική παραγωγή του τρέχοντος έτους, είναι χαμηλότερη πχ. από την Ιταλία, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία», δήλωσε με νόημα.
Για την αναζωπύρωση της κρίσης, φταίει η νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε προκλητικά και ανερυθρίαστα ο Weidmann, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία βελτιωνόταν μέχρι το φθινόπωρο του περασμένου έτους.
«Η νέα κυβέρνηση ξόδεψε πολύ εμπιστοσύνη. Κάποια μέλη της ελληνικής κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση κάνοντας αντιφατικές δηλώσεις σε δημόσιες εμφανίσεις τους», πρόσθεσε.
"Έχουμε μια κρίση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Κάθε ημέρα κάτι συμφωνείται και την επομένη είναι άκυρο", δήλωσε από τη μεριά του ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας Hans-Joerg Schelling μιλώντας στο Klub der Wirtschaftspublizisten, μια ομάδα δημοσιογράφων στη Βιέννη.
Ο Schelling δήλωσε ότι το πρόβλημα με την εμπιστοσύνη αφορά τι θα πρέπει να συζητηθεί και με ποιους, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και έτσι "είναι λίγο δύσκολο να παρθούν αποφάσεις".
ΣΟΪΜΠΛΕ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ
Την εκτίμηση ότι οι χώρες σε πρόγραμμα όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ελλάδα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές εξέφρασε ο στυγνός "νεοαποικιοκράτης" Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το γερμανικό πλεόνασμα αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωζώνη.
Στη σωστή κατεύθυνση(!) προχωρά η Ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι τα πρώτα σημάδια επιτυχίας είναι ορατά, την ώρα που όλο και περισσότεροι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν ότι η ευρωζώνη καταρρέει οικονομικά και αποτελεί τον "μεγάλο ασθενή" της παγκόσμιας οικονομίας.
«Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε σε συνέδριο που συνδιοργανώνει η Bundesbank με το γερμανικό, υπουργείο Οικονομικών στη Φρανκφούρτη.
Επισήμανε ότι, «αν κυβερνήσεις κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν τη δουλειά τους, η ανάπτυξη και η πρόοδος στις βιομηχανικές χώρες θα είναι ικανοποιητική - ίσως χαμηλότερη από ό,τι στο παρελθόν, για λόγους δημοκρατίας, αλλά θα είναι βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς συχνές κρίσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γερμανικό πλεόνασμα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι χωρίς αυτό η Ευρωζώνη θα είχε έλλειμμα και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα συνιστά πρόβλημα για την Ευρωζώνη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η ανάπτυξή μας οδηγείται από την εσωτερική ζήτηση, από την κατανάλωση».
Οι δηλώσεις του αυτές, έρχονται την ώρα που ακόμα και η ίδια η Κομισιόν ανακοίνωνε στις αρχές Μαρτίου ότι το γερμανικό πλεόνασμα καταγράφεται και επισήμως ως «οικονομική ανισορροπία» που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της ευρωζώνης.
Τάχθηκε πάντως υπέρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρότυπο διεθνούς διακυβέρνησης(!): «Σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, χρειαζόμαστε διεθνή διακυβέρνηση και η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες της, είναι ως τώρα το σημαντικότερο πρότυπο» τόνισε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΗΣ
Στη συνέχεια η Iskra, για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, παραθέτει επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
AYΡΙΟ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ
Το Brussels Group θα συζητήσει την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων το Σάββατο, λέει το Reuters επικαλούμενο πηγή από την ελληνική κυβέρνηση. Έκλεισαν τα μέτρα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, «χωρίς υφεσιακό προσανατολισμό»
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση στους θεσμούς, προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ενώ αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.
Τα μέτρα αναμένεται να εξεταστούν από το Brussels Group, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει αύριο, Σάββατο. Η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στη συζήτηση είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αθήνα.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει πρώτα το EuroWorking Group και στη συνέχεια το Eurogroup, πιθανότατα την Τετάρτη.
Η λίστα κλείδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελική σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λεπτομέρειες για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, την οποία η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ώς τη Δευτέρα, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε.
«Δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη πληροφορία που να μας παρουσιάστηκε» δήλωσε η Κότε.
Πρόσθεσε ότι το Eurogroup θα συγκληθεί αμέσως μόλις παρουσιαστούν τα έγγραφα με τις προτάσεις, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει αυτή η ώρα, είπε, προσθέτοντας ότι η υπόθεση προχωράει «βήμα - βήμα».
Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία εάν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
«Εάν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σταματήσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων, τότε είναι αναπόφευκτη μια άτακτη χρεοκοπία», τόνισε ο Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο Focus που θα δημοσιευθεί αύριο.
Ο ίδιος τόνισε πως αν και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εμφανίζουν ένα καλό πρόσωπο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί μια χρεοκοπία.
«Φαίνεται σαν οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών να έχουν την εντύπωση ότι μπορεί ακόμη να επιτευχθεί μια λύση. Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο πια», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνικό πληθυσμό.
Την πεποίθησή του, εν τω μεταξύ, ότι τελικά η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία, μία έντιμη συμφωνία. Αποκρυπτογραφώντας όλα όσα συνέβησαν σε όλα τα επίπεδα και δημοσίως και μη δημοσίως και στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ, που έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το γίγνεσθαι, πιστεύω ότι έχουν λάβει και αυτοί τις αποφάσεις, στα όρια του να υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στοιχειωδώς να εκσυγχρονίζεται και να προχωράει» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Βούτσης κατηγόρησε τους δανειστές για μονομερείς ενέργειες, λέγοντας πως η κυβέρνηση «μονομερώς πληρώνει μέχρι το τελευταίο ευρώ κάθε απόδοση των fund που δεν είχαν μπει στο PSI του κ. Βενιζέλου, τη στιγμή που μονομερώς δεν μας δίνονται "ενέσεις" ρευστότητας από υπεσχημένα».http://www.iskra.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.