Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Χαρδούβελης ομολόγησε ότι οι δανειστές μας είχαν στήσει!

Την άποψη ότι οι εταίροι δεν έκλεισαν την αξιολόγηση των Νοέμβριο με σκοπό να εχουν την
επόμενη κυβέρνηση στο χέρι και «να την βάλουν στο μαντρί, όπως και συμβαίνει» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Ο κ. Χαρδουλβελης μίλησε για ό,τι προηγήθηκε πριν από τις εκλογές και έκανε τις

προβλέψεις του για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει εκεί που ήταν το «mail Χαρδούβελη» και ίσως με χειρότερα πράγματα. Την εκτίμηση αυτή τη βάσισε σε τρία σημεία:
– το δημοσιονομικό κενό θα είναι μεγαλύτερο
– η οικονομία δεν θα τρέχει
– τα έσοδα θα υπολείπονται τοων προβλέψεων
Μιλώντας για τη διεκδίκηση χαμηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος από την νέα κυβέρνηση ο κ. Χαρδούβελης είπε πως στο πλάνο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν μια αντίστοιχη διεκδίκηση για το 2016, η οποία θα προβαλλόταν μετά το τέλος της αξιολόγησης. Είπε χαρακτηριστικά ότι το 4,5% εθεωρείτο και από την προηγούμενη κυβέρνηση υψηλό, ενώ το 3% είχε θεωρηθεί λογικό.
Μιλώντας για όσα συνέβησαν πριν από τις εκλογές παραδέχθηκε πως υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να υπήρχε αξιολόγηση το Σεπτέμβριο. Ανέφερε πως οι δανειστές ήταν αυτοί που δεν ήθελαν κάτι τέτοιο κι αυτό, επειδή οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν μετά, κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Πρόσθεσε ακόμα ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων το ΔΝΤ ήθελε να κλείσει τα θέματα και του 2015, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα, όπως για παράδειγμα να περάσει νόμους για τις κύριες συντάξεις. Ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι οι πολιτικοί δεν ήθελαν να ανοίξουν θέμα ασφαλιστικού γιατί έβλεπαν εκλογές.
Σε ό,τι αφορά στους εταίρους είπε ότι εκείνοι από την πλευρά τους έβλεπαν τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μάλλον πρώτο κόμμα και ήθελαν «να μη δώσουν χρήματα, να τα κρατήσουν, για να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση». Πιο συγκεκριμένα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε πειστεί ότι είχε ολοκληρωθεί εκείνη η φάση του προγράμματος, αλλά όχι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, «γι’ αυτό ζητήσαμε παράταση».
Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου. σημείωσε ότι κατά την άποψή του το Μάρτιο ειναι δύσκολο να βρεθούν αυτοί οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες, αν οι εταίροι δεν δώσουν το πράσινο φως για έντοκα γραμμάτια «τα οποία ελπίζουμε να αγοραστούν και από ξένους». Ανέφερε οτι αυτός ήταν και ο λόγος που η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε να μην είναι η παράταση εξάμηνη και ότι στο τραπέζι, εκτός της εξάμηνης παράτασης, ήταν του ενός μήνα και των τριών. «Θέλαμε να πάρουμε τα χρήματα πριν τον Μάρτιο», είπε. «Μπορώ να σας πω ευθέως, εγώ ήθελα τρεις μήνες γιατί δεν είχαμε χρηματα». Συμπλήρωσε ότι τελικά κατέληξαν μετά από διαπραγματεύσεις σε δύο μήνες γιατί μια χώρα δεν ήθελε να δώσει τρεις.
Είπε επίσης ότι δεν ήταν ορθολογικό από την πλευρά των εταίρων να μην κλείσει η αξιολόγηση των Νοέμβριο, αφού ότι δεν είχε γίνει μέχρι τότε θα γινόταν το 2015, με δεδομένο κιόλας ότι η χώρα θα πέρναγε στο επόμενο σκαλοπάτι, αυτό της πιστωτικής γραμμής. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι «πολιτικοί λόγοι δεν τους άφησαν να το κάνουν».
«Δεν έκατσε το καλό σενάριο», είπε ο κ. Χαρδούβελης και εκτίμησε ότι οι εταίροι βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις ότι έρχεται μια νέα κυβέρνηση «ήθελαν να τους βάλουν στο μαντρί, όπως και συμβαίνει».
Επιπλέον, ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε πως η χώρα υπονομεύεται όταν δεν υπάρχει στρατηγική και ξεκάθαρη πορεία, πως η ασάφεια είναι το όπλο του ισχυρού και πως όσο καθυστερούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση τόσο χειρότερη θα ειναι για εμάς.
Τέλος αναφορικά με τη στάση των εταίρων είπε ότι ΔΝΤ ηταν το πιο σκληρό. «Αν δεν τα βρούμε με τους εταίρους μας, θα έχουμε μεγαλύτερες δυσκολίες με τους ανθρώπους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού», σημείωσε. http://olympia.gr/

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

H πανδημία εντείνει το δημογραφικό αδιέξοδο της Ελλάδας

Με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες νέους και μορφωμένους να έχουν μεταναστεύσει, απόρροια και της 10ετούς κρίσης, και την Ελλάδα να έχει έναν από τους πιο γηρασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, κοινός τόπος είναι πως το δημογραφικό αδιέξοδο της χώρας, το οποίο εντάθηκε από την έλευση της πανδημίας, αποτελεί ένα από τα

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι τάφοι της περιόδου πριν από τα βασίλεια των Φαραώ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Δέλτα του Νείλου ανακάλυψαν δεκάδες σπάνιους προδυναστικούς τάφους που ανάγονται στην περίοδο πριν από τα βασίλεια των Φαραώ στην Αίγυπτο πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια.  Ανακάλυψαν επίσης τάφους από την ύστερη περίοδο των Υκσώς (1650 έως 1500 π.Χ.), όταν μετανάστες από τη Δυτική Ασία κατέλαβαν τη χώρα βάζοντας τέλος στο Μέσο Βασίλειο της Αιγύπτου.  

Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς!

ΥΛΙΚΑ 250 γρ βούτυρο γάλακτος 3 αυγά 1/2 κιλό ζάχαρη 250 γρ γάλα 1/2 φακελάκι αμμωνία ξύσμα 1 λεμονιού 3 βανίλιες 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης...

Γεννήθηκε και γέννησε προσδοκίες για μια νέα εποχή στην οποία οι πολίτες θα είχαν απεριόριστες δυνατότητες να ελέγχουν την εξουσία, να εκφράζουν απόψεις, να συμμετέχουν στα κοινά, να αντιπαρατίθενται στο...

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 αβγά 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)  

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Τουρισμος Ξενοδοχεία: «Καμπανάκι» για ρευστότητα και μηδενικές κρατήσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρευστότητα χτυπούν οι ξενοδόχοι πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαίου σημειώνοντας πως τους μήνες της πανδημίας τα έσοδά τους προέρχονται από τις επιστρεπτέες επιστροφές. Από το Νοέμβριο, οπότε τέθηκαν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της Covid, τα ξενοδοχεία δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κράτησε τις μονάδες συνεχούς λειτουργίας κλειστές.