8 junk food που στην πραγματικότητα κάνουν καλό στην υγεία σας!

Γνωρίζατε άραγε ότι υπάρχουν junk food που είναι υγιεινά; Μην θεωρήσετε βέβαια ότι ένα
χάμπουργκερ μπορεί να χαρακτηριστεί ως φρούτο. Εξακολουθεί να επικρατεί η κοινή λογική.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που παραδοσιακά θεωρούνταν «junk» και σήμερα εμπίπτουν στην κατηγορία των «υγιεινών τροφίμων».
Πρόκειται για υγιεινές τροφές που συχνά έχουν «κατηγορηθεί» για ορισμένες κακές επιδράσεις στην υγεία μας.
1. Τσιπς
Τα πατατάκια που γίνονται σωστά μπορεί στην πραγματικότητα να θεωρηθούν υγιεινά, αρκεί να έχετε κάνει εσείς οι ίδιοι την προετοιμασία των δικών σας σπιτικών τσιπς, είτε επιλέγοντας μια πιο υγιεινή εκδοχή ενός παραδοσιακού τσιπ. Τα τσιπς που περιέχουν υψηλά ποσοστά σε φυτικές ίνες και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής άλεσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Φάτε τα με κάποιο νόστιμο γκουακαμόλε και δεν θα αναζητήσετε ποτέ ξανά τα λιπαρά τσιπς
2. Σοκολάτα
Τα μάτια σας δεν σας εξαπατούν. Ναι, η σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Το κλειδί είναι η μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κακάο που περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία. Είναι καλή για την καρδιά σας, βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, μειώνει το στρες και ο κατάλογος συνεχίζεται. Απλά να θυμάστε ότι το μέτρο είναι σημαντικό.
3. Κόκκινο κρασί
Η ρεσβερατρόλη είναι «καλός φίλος», βρίσκεται στο κόκκινο κρασί και έχει μαγικές δυνάμεις. Σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, βοηθά στην πρόληψη ζημιών στα αιμοφόρα αγγεία, στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης και στην πρόληψη των θρομβόσεων.
4. Μπισκότα
Μπισκότα από βρώμη και τζίντζερ είναι οι πιο υγιεινές και ταυτόχρονα γλυκές επιλογές. Είναι σχετικά χαμηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης και θερμίδων.
5. Γρανίτα
Αρπάξτε όλα τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε το παραδοσιακό παγωτό ξυλάκι. Η γρανίτα είναι υγιεινή, εύκολη στην κατασκευή και το καλύτερο πράγμα είναι ότι μπορείτε να τις κάνετε σε παρτίδες και να έχετε πάντα ένα υγιεινό σνακ έτοιμο να σας περιμένει. Πάρτε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά σε ένα γευστικό κέρασμα. Είναι καταπληκτικές για όλη την οικογένεια!
6. Καφές
Όλες οι μητέρες μπορούν να το επιβεβαιώσουν τις μαγικές δυνάμεις του καφέ. Αυτό το must-have ρόφημα είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σας τροφοδοτήσει για να αντέξετε μια ολόκληρη μέρα. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι ο καφές βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της ηπατικής νόσου. Μείνετε όμως, μακριά από τη ζάχαρη.
7. Παγωτό
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παγωτό δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινή τροφή. Εκτός από τα αρνητικά όμως, το παγωτό ενισχύει το ασβέστιο και το φώσφορο. Ακόμα, το κάλιο βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β δίνουν ενέργεια και πρωτεΐνες για να βοηθήσουν στην επισκευή των ιστών και την ανάπτυξη των κυττάρων. Έτσι μην παραβλέψετε τα καλά του παγωτού!
8. Τυρί
Το ασβέστιο είναι ένα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται σε μια σωστή διατροφή. Ειδικά για τις γυναίκες. Το τυρί περιέχει επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β12. Συνεπώς, καταναλώστε όσο περισσότερο τυρί μπορείτε!
newmoney