«Ευρώ πάση θυσία ή Εθνικό νόμισμα με θυσίες;»

Πυκνώνουν οι δηλώσεις από τα μέλη της κυβέρνησης για δημοψήφισμα. Μετά τον Πάνο Καμμένο και ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Δεν νομίζουμε ότι τελικά θα γίνει δημοψήφισμα. Τέτοιο δικαίωμα δεν έδωσε ποτέ στον ελληνικό λαό
το πολιτικό σύστημα από το 1821 μέχρι σήμερα, εκτός των ολίγων εκείνων που έγιναν μόνο για το θέμα της βασιλείας. Μάλλον χρησιμοποιείται ως εκβιαστικό όπλο προς την τρόϊκα.

Πάντως αν τελικά κάποια στιγμή αναγκαστεί το πολιτικό σύστημα να πάει σε δημοψήφισμα, τότε και άσχετα με το ρητορικό ερώτημα που θα τεθεί, το πραγματικό ερώτημα θα είναι ένα και μοναδικό: «Ευρώ πάση θυσία ή Εθνικό νόμισμα με θυσίες;».
Παρατηρώντας όμως την πρόθεση του λαού από τα εκλογικά αποτελέσματα και τις δημοσκοπήσεις, αλλά και υπολογίζοντας την προπαγάνδα του καθεστώτος από τα ΜΜΕ, μάλλον θα πάμε στο «Ευρώ πάση θυσία», σε οριστικό ξεπούλημα της ελληνικής πατρίδας και εξαφάνισης του ελληνικού έθνους. Εξάλλου τι τα θέλουμε όλα αυτά; Τώρα…. γίναμε ευρωπολίτες και κοσμοπολίτες… δηλαδή απάτριδες. http://hassapis-peter.blogspot.gr