Ποια κρίση... Ελβετία γίναμε στις αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία!

Οι Έλληνες ξενοδόχοι "κεφαλαιοποιούν" τις δύο πολύ καλές τουριστικές σαιζόν
– ρεκόρ που προηγήθηκαν και όπως φαίνεται αυξάνουν σημαντικά πλέον τις τιμές τους. Αυτό προκύπτει απ' τη μηνιαία έρευνα της Trivago που ούτε λίγο ούτε πολύ δείχνει πως οι τιμές διανυκτέρευσης στην Ελλάδα κατέγραψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη για το μήνα Μάρτιο. Πρώτη ήταν η Ελβετία.
Συγκεκριμένα, η Ελβετία παρουσίασε ετήσια μεταβολή της τάξεως του 15%, με την Ελλάδα και την Ισπανία να ακολουθούν με αύξηση τιμών ίση με 14%.
Αξιοσημείωτες αυξητικές τάσεις φαίνεται να έχουν και οι τιμές στην Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, οι οποίες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν κατά εννέα τοις εκατό. Μόλις κατά ένα τοις εκατό περισσότερο διαμορφώθηκαν οι τιμές στην Τσεχία, οι οποίες ανέβηκαν κατά 10%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μειωμένες ωστόσο σε σχέση με το 2014 κατά τρία τοις εκατό.
Στον αντίποδα, πρώτη στις μειώσεις έρχεται η Ρωσία, όπου συνεχίζονται οι μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές, αυτή τη φορά με ετήσια μεταβόλη της τάξεως του 34%.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών στους διεθνείς προορισμούς.
Trivago1
Εντός των συνόρων τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση καταγράφουν οι τιμές διανυκτέρευσης σε Αθήνα, Αράχωβα και Ναύπλιο ενώ στην πλειοψηφία των υπολοίπων κύριων προορισμών οι τιμές είχαν πτωτική πορεία.
newmoney