Μήλα
που δεν μαυρίζουν και πατάτες που παράγουν λιγότερα καρκινογόνα όταν
τηγανίζονται πλησιάζουν τα αμερικανικά μανάβικα. Η αμερικανική Υπηρεσία
Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τις γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες
καταλήγοντας ότι είναι «εξίσου ασφαλείς και θρεπτικές» με τις
συμβατικές.Στις ΗΠΑ, περισσότερο από το 90% της παραγωγής σόγιας και το 98% της παραγωγής καλαμποκιού προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν δοθεί άδειες για γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες σιταριού, φρούτων ή λαχανικών.
Το διαβάσαμε στο top7news.gr