Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολιτικός σεισμός από τον υπουργό που "ξέχασε" να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ - Άλλο κυβερνητικό στέλεχος με μετοχές σε εταιρεία

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργεί στην κυβέρνηση η δημοσιοποίηση της είδησης πως υπάρχουν δύο φάκελοι φωτιά για το πόθεν έσχες δύο κυβερνητικών στελεχών της
προηγούμενης κυβέρνησης, πάλι δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως μετέδωσε το Mega, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που για τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του το μεγάλο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες.
Ο δεύτερος φάκελος αφορά τη συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία με μετοχές.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των δύο κυβερνητικών στελεχών, αλλά όλες οι πλευρές δείχνουν πως η υπόθεση ξεκίνησε από στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Άλλωστε ένα σημαντικό στέλεχος της ΛΑΕ είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φεύγοντας από τη Βουλή, είχε μαζί της τεράστιες ποσότητες φωτοτυπιών, πιθανότατα και από τέτοιου είδους υποθέσεις.
Επικρατεί πάντως ένα "κυνηγητό" αστυνομικού χαρακτήρα με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και δημοσιογράφους να αναζητούν τον "πληροφοριοδότη". Πολλοί είναι κι αυτοί που φωτογραφίζουν νυν αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ενδέχεται να έδωσε το θέμα στη δημοσιότητα.
Στην υπόθεση των πόθεν έσχες έρχονται να προστεθούν κι άλλοι δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές. Ο πρώτος φάκελος αφορά πρώην βουλευτή που φέρεται να έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή.
Ο δεύτερος φάκελος αφορά νυν βουλευτή το πόθεν έσχες του οποίου έχει εντοπιστεί επίσης με κενά και παραλείψεις.
Την είδηση επιβεβαίωσε και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία μιλώντας στο Mega δήλωσε πως κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν σε διερεύνηση τέσσερεις υποθέσεις υπόχρεων με προβληματικές δηλώσεις πόθεν έσχες.
Αίσθηση πάντως, προκάλεσε μια αναφορά στις συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους η πρώην Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, «αποκαλύπτοντας» ότι της ζητήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής που απασχολήθηκαν με τα τέσσερα αυτά «προβληματικά» πόθεν έσχες. Όμως, όπως είπε, εκείνη δεν τα έδωσε καθώς κάτι τέτοιο θα «έσπαγε» το απόρρητο με το οποίο είναι θωρακισμένη η Επιτροπή αυτή και εκείνη εκ της θέσεώς της όφειλε να το προστατεύσει. Μια άλλη παράλληλη εκδοχή που και αυτή αναμφίβολα έχει το δικό της ενδιαφέρον να διευκρινιστεί είναι και αυτό, εάν δηλαδή επιχειρήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση κάποιου είδους προνομιακής ενημέρωσης και παρέμβασης.
Ο νέος υπεύθυνος Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος που θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπή Πόθεν Έσχες και Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, μετά την ανταλλαγή που έγινε με την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που πήρε η Γ Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοφυλοπούλου, ερωτηθείς για το εάν γνωρίζει τις τέσσερις αυτές υποθέσεις είπε πως «θα ζητήσει από την πρώην Γ Αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενημέρωση…» Κάτι που όμως έτσι και αλλιώς θα γινόταν με την ανάληψη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.
http://www.newsit.gr/

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Στο φως οινοποιείο ηλικίας 1.500 ετών

Το οινοποιείο 1.500 ετών που βρέθηκε στο Ισραήλ, ήταν μια επιχείρηση βιομηχανικής κλίμακας που παρήγαγε μισό εκατομμύριο γαλόνια ετησίως, για τους πότες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, έφτιαχνε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου της βυζαντινής εποχής.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Επιστρεπτέες προκαταβολές – Έρχεται ο λογαριασμός.Μέσω myAADE η ενημέρωση για ποσά επιστροφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

σουφλέ σοκολάτας η πιο εύκολη συνταγή.

Υλικά: 125gr κουβερτούρα 1 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά κακάο 1 αυγό 1 πρέζα γαρίφαλο