Επιστολή Μετοχικού Ταμείου ΔY: «Τσεκούρι» 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων

Επιστολή – βόμβα στην οποία γίνεται αναφορά σε μαχαίρι ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου από τον επόμενη μήνα απέστειλε
στο υπουργείο Εργασίας η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η καταβολή των μερισμάτων για το Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν ολόκληρο το ποσό για αυτόν τον μήνα.
Η πληρωμή του Νοεμβρίου όχι μόνο δεν είναι εξασφαλισμένη, αλλά όπως αναφέρει η Διοίκηση του Ταμείου, η δυνατότητα που έχει είναι να καταβάλει το 60% ή και το 50% του μερίσματος στους δικαιούχους του, προχωρώντας δηλαδή σε περικοπή κατά 40% ως 50% οριζόντια σε όλα ανεξαιρέτως τα μερίσματα.
Το ΜΤΠΥ, έστειλε εμπιστευτική επιστολή προς τον υφυπουργό κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλο και τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες την περασμένη εβδομάδα ζητώντας πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της τάξης των 16-18 εκατ. ευρώ για το Νοέμβριο με τη Διοίκησή του να εξηγεί ότι χωρίς ενίσχυση θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το μισό μέρισμα.
Λείπουν 42 εκατ. ευρώ
Στο περιεχόμενο της επιστολής αναφέρεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορείς που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι για την πληρωμή του Νοεμβρίου θα χρειαστούν περίπου 40-42 εκατ. ευρώ, όταν τα διαθέσιμα του Ταμείου είναι 16 εκατ. ευρώ (ή και λιγότερα) και η μόνη πηγή ρευστότητας είναι άλλα 12 εκατ. ευρώ τα οποία θα εισπραχθούν μέσα στον Νοέμβριο από τις εισφορές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων.
Με αυτά τα μεγέθη, το Ταμείο θα πρέπει να πληρώσει για μερίσματα 28 εκατ. ευρώ αντί 42 εκατ. ευρώ. Στην πράξη θα μπορεί να καταβάλει μόνο το 50% με 60% του μερίσματος για τον επόμενο μήνα με οριζόντια μείωση σε όλους τους δικαιούχους. http://fonaklas.blogspot.gr