Ο Φλαμπουράρης παραδέχεται ότι είναι ο ένας από τους δύο υπουργούς με «προβληματικό» Πόθεν Εσχες

Στην παραδοχή ότι είναι ο ένας εκ των δύο υπουργών, τα πόθεν έσχες
των οποίων παρουσιάζουν κενά και ελέγχονται από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο  Mega.
Οπως παραδέχθηκε, πρόκειται για την υπόθεση με τις μετοχές που διατηρούσε σε τεχνική εταιρεία. Ερωτηθείς από το MEGA σχετικά με το ζήτημα αυτό με το πόθεν έσχες του o κ. Φλαμπουράρης δήλωσε:
"Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω τη μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν".
Υπενθυμίζεται ότι το άλλο "προβληματικό" πόθεν έσχες αφορά υπουργό, ο οποίος επί τρία χρόνια δεν δήλωνε 1 εκατομμύριο σε κατάθεση, έκανε συμπληρωματική δήλωση 1 εκατομμυρίου και τώρα η επιτροπή πόθεν έσχες θα ελέγξει την υπόθεση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κενά υπάρχουν στα πόθεν έσχες και άλλων δύο ατόμων, με τον Αλέξη Μητρόπουλο να δηλώνει στο MEGA ότι δεν πρόκειται για τον ίδιο.
Όπως μετέδωσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Γιώργος Βαρεμένος, κάλεσε την προκάτοχό του Δέσποινα Χαραλαμπίδου και της ζήτησε να δώσει όλα τα σχετικά στοιχεία.
Η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, που μίλησε χθες για το θέμα αυτό στο MEGA, είπε στον κ. Βαρεμένο ότι θα παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα ενημερώσει σχετικά.
Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
"Δεν αρκεί να λες ότι είσαι τίμιος και ηθικός. Πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε μέρα στην πράξη. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης έχουν μεγάλες 'μαύρες τρύπες' στο πόθεν έσχες", τόνισε και ζήτησε από το υπουργικό σχήμα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
"Έχουμε ζήσει πολύ τη διαφθορά της πολιτικής και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε ένα καινούριο σενάριο μιας καινούριας αριστερής διαφθοράς", πρόσθεσε.
Πηγή: Mega