Σοκ: Βίαζαν 26χρονη, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσουν γυμνές φωτογραφίες της

Υπόθεση βιασμού κατ' εξακολούθηση και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα διερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 26χρονου ημεδαπού και ενός ακόμη ατόμου, χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 26χρονης για κατ' εξακολούθηση βιασμό της, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο προσωπικών φωτογραφιών της, τις οποίες είχε ένας από τους δράστες.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η 26χρονη πριν από δύο χρόνια συνομιλούσε, μέσω μηνυμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, ο χρήστης απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε. Στη συνέχεια, o 26χρονος επικοινώνησε με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, της γνωστοποίησε ότι έχει τις προσωπικές φωτογραφίες της και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τις κοινοποιήσει στο συγγενικό περιβάλλον της. Η νεαρή γυναίκα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ' εξακολούθηση συνουσία, τόσο με τον ίδιο, όσο και με δεύτερο ημεδαπό, αγνώστων στοιχείων.
Από την αρμόδια εισαγγελία παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 26χρονος και εντοπίστηκε η οικία του.
Την περασμένη Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 26χρονου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στον βιασμό της γυναίκας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
Παράλληλα, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη. http://www.imerisia.gr