Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ''ΜΠΛΟΦΑ'' ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟ GREXIT ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Η ιστορία της συνθηκολόγησης Τσίπρα μπορεί να καταγραφεί και με το πως μια ''μπλόφα'' Σόϊμπλε μπορεί
να τρομοκρατήσει και να λυγίσει όσους δεν είναι αποφασισμένοι.
Στις 10 Ιούλη του 2015 , σύμφωνα με τον ''έγκριτο'' Guardian, στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόβλημα, ο Β. Σόϊμπλε απηύθυνε σε στενό κύκλο των κεντρικών παικτών της ευρωζώνης, μέσω e-mail, μια πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η ''ΜΠΛΟΦΑ'' ΣΟΪΜΠΛΕ 
Σύμφωνα πάντα με τον Guradian η πρόταση – ''προσφορά'' στην Ελλάδα για έξοδο, τρομοκράτησε τους πάντες, κυρίως τη Γαλλία και την Ιταλία , που έτρεμαν ότι το Grexit θα διέλυε όλη την ευρωζώνη, όσο και αν θεωρούσαν την πρόταση περισσότερο ως άσφαιρη και συνδικαλιστική . Ο γράφων θα προσθέσει ότι αυτή πρόταση κατατρομοκράτησε πρώτα απ' όλα την ευρώπληκτη υπό τον Τσίπρα ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ προφανώς ανησύχησε και τις ΗΠΑ. Οι τελευταίες ούτε ήθελαν να ακούσουν περί Grexit, το οποίο θεωρούσαν και πολύ σωστά, ως την απαρχή συνολικότερης αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης, με παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες και γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης της Δύσης, ιδιαίτερα στη νευραλγική περιοχή της Ανατ. Μεσογείου.  
Αρκετοί κύκλοι στην ΕΕ, πολύ περισσότερο η κυβέρνηση Τσίπρα πήραν ή έδειξαν ότι πήραν, όπως είπαμε, στα σοβαρά την πρόταση Σόϊμπλε για Grexit.  
Δεν υπήρχε, όμως, μεγαλύτερη ''μπλόφα'' απ' αυτήν την κίνηση Σόϊμπλε.  
Η πρόταση Σόϊμπλε για Grexit, ακόμα και αν ο ίδιος ο Σόϊμπλε την εννοούσε σοβαρά, πράγμα αμφίβολο, δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί. Όλοι οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και πρώτα απ' όλα το Γερμανικό κατεστημένο γνώριζαν άριστα ότι ένα Grexit θα τίναζε στον αέρα όλη την ευρωζώνη. Και αυτό ήταν το τελευταίο που θα μπορούσαν να διανοηθούν, αν δεν ήταν και ο πραγματικός εφιάλτης τους. Ο Σόϊμπλε τρομοκρατούσε μεν, αλλά τρομοκρατούσε όσους ήταν επιρρεπείς να τρομοκρατηθούν, ενώ ο ίδιος ήξερε ότι με την πρόταση του ''έριχνε άδεια για να πιάσει γεμάτα'' και δοκίμαζε την αντοχή, την αποφασιστικότητα αλλά και την θέληση των συνομιλητών του να κρατήσουν ''πάση θυσία'' ζωντανή την ευρωζώνη και ιδιαίτερα τη θέληση της Ελλάδας του Τσίπρα να προσφέρει ''γη και ύδωρ'' ως αντίτιμο της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ.  
GREXIT: ΟΠΛΟ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΛΗΚΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Άλλωστε, την πρόταση για Grexit, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, την χαρακτήρισε δημοσίως ως ''θεατρινισμό'' του Σόϊμπλε, ενώ ο Πιέρ Μοσκοβισί, επίτροπος νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, τη χαρακτήρισε ''ως ένα αποτελεσματικό όπλο γα να λυγίσει ο Τσίπρας και να συνθηκολογήσει, ενώ η Γερμανία κατά βάθος δεν επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη''.  
Ο Αλ. Τσίπρας ανοήτως, ένα δικό του όπλο, όπως το Grexit βάση σχεδίου, αντί να το αξιοποιήσει ως το τέλος και εννοώντας το, ενάντια στη Γερμανία και την ευρωζώνη, επέτρεψε να εξελιχθεί ως όπλο εκβιασμού για την παγίδευση της Ελλάδας σε ένα καταστροφικό μνημόνιο.  
Η τραγωδία σε όλο το μεγαλειο της!
Ο ''ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ''
Ο μόνος που ακόμα και τώρα έχει απομείνει να παίρνει στα σοβαρά την ''μπλόφα'' Σόϊμπλε για Grexit είναι ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος ''λάνσαρε'' επιτηδείως, ως μη όφειλε, αυτήν την ''μπλόφα'' στη χώρα.  
Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Γ. Βαρουφάκης έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι το τρίτο μνημόνιο είναι μέρος του σχεδίου Σόϊμπλε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ(!), αφού αυτό το πρόγραμμα, με την αποτυχία του, θα σπρώξει αναγκαστικά την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.  
Το τελευταίο είναι σωστό και με την βέβαιη αποτυχία του μνημονίου, θα γίνει ατάκτως . Δεν έχει, όμως, καμιά απολύτως βάση ο ισχυρισμός ότι αυτή η αναγκαστική τελικά έξοδος είναι μέρος κάποιου σχεδίου ή επιδίωξης του Σόϊμπλε.  
Αυτά τα λένε μόνο κύκλοι που δεν ξεκολλάνε με τίποτα από τον μαγνητισμό του ευρώ, όσα δεινά και αν το ευρώ επιφέρει στη χώρα και σε όλη την ευρωζώνη και την ΕΕ.  
Όπως τα ίδια λένε και κύκλοι που επιδιώκουν να συνδέσουν τη θέση της εξόδου από την ευρωζώνη, στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος, με τις επιθυμίες και επιδιώξεις του Σόϊμπλε, προκειμένου να δυσφημίσουν την φυγή από το ευρώ.  
Η αλήθεια, όμως είναι διαφορετική. Όλη η κατεστημένη ΕΕ, πιθανότατα και στην πραγματικότητα και ο Σόϊμπλε, τρέμουν κυριολεκτικά το Grexit.  
Όλοι, σχεδόν, γνωρίζουν ή τουλάχιστον, to αναγνωρίζουν οι πιο σοβαροί αστικοί κύκλοι στην Ευρώπη,ότι η Ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Ελλάδα. Και δεν το μπορούν όχι μόνο για νομισματικούς και οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως και σε συνάρτηση με αυτούς, για λόγους γεωπολιτικής σημασίας.  
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ''ΚΛΕΙΔΙ''
Η Ελλάδα, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, κρατά το κλειδί του προσανατολισμού της Ευρώπης.
Το Grexit, στη βάση ενός σχεδίου προοδευτικής ανασυγκρότητσης της χώρας, είναι η μόνη λύση για τον ελληνικό λαό και όχι για τις νοσηρές επιδιώξεις του Σόϊμπλε και του ευρωπαϊκού κατεστημένου.
Το Grexit με ένα ελληνικό προοδευτικό πρόγραμμα θα γίνει αφετηρία για να ανατραπεί συνολικά η αντιδραστική ευρωζώνη και η ΕΕ και θα καταστεί λαιμητόμος για τα σχέδια και τις πολιτικές Σόϊμπλε, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι.
Με το Grexit η ''συμμορία'' του Γερμανογαλλικού άξονα, με κομπάρσους την Ιταλία και την Ισπανία κλπ, που διοικεί την Ευρώπη, θα υποστεί ένα πλήγμα που μπορεί να αποβεί και μοιραίο όχι μόνο για την αντισραστική ευρωζώνη-ΕΕ αλλά για τον ίδιο το νεοφιλελευθερισμό στην ήπειρο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ http://www.iskra.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Παιδική παχυσαρκία και bullying: Δύο συγκοινωνούντα δοχεία με τραγικές συνέπειες

«Το παιδί μου είχε πάντα την τάση να έχει κιλά. Οποιος δεν γνωρίζει την εξάρτηση από το φαγητό, δεν μπορεί να καταλάβει, η ζάχαρη και το αλάτι είναι ναρκωτικά. Ετσι πάχυνε. Είχαμε δυσκολίες να βρούμε ρούχα, να φορέσει ένα φόρεμα που ήθελε, να ακολουθήσει τις παρέες, ακόμη και λόγω ταχύτητας στο βάδισμα, να κάνει γυμναστική. Ολα αυτά οδήγησαν το παιδί να κλειστεί μέσα γιατί έτσι αισθανόταν ψυχολογικά καλύτερα.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Αυγούστου με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας...

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Οι υποχρεώσεις θα είναι αρκετές μέσα στον μήνα όμως αυτό δεν θα σε πτοήσει στην περίοδο των διακοπών. Αντίθετα με τον γνωστό δυναμισμό σου θα βρεις τα πατήματα που χρειάζονται ώστε να κρατήσεις ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης. Ο Άρης στην Παρθένο στις αρχές του μήνα μπορεί να επιβαρύνει το πρόγραμμά σου,

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το νερό...

Έχετε σίγουρα δει σκυλάκια-δεινούς κολυμβητές να κλέβουν την παράσταση ,όχι μόνο σε ταινίες αλλά και δίπλα σας σε κάποια παραλία! Ωστόσο υπάρχουν και τα σκυλάκια που φοβούνται το νερό. Πώς όμως θα μπορέσετε να μάθετε και στο δικό σας να κολυμπά χωρίς φόβο και πρωτίστως με ασφάλεια;

Κυκλαδίτικη λαδένια πίτσα με κρεμμύδια, ντομάτες και ελιές από την Κίμωλο.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.) 450-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Σύννεφα στην αγορά...

«Μαύρα σύννεφα» αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά για την αγορά τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και άλλων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, καθώς οι φετινές θερινές εκπτώσεις εξελίσσονται απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τα ελληνικά μικρά εμπορικά καταστήματα.

Κατεχόμενα – Ισορροπίες και φόβοι μετά την κρίση στα Βαρώσια

Οριακή και εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Κυπριακό υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές με αφορμή τις ανακοινώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Βαρώσια και το βλέμμα κυρίως στην επιμονή της Αγκυρας για αλλαγή της βάσης λύσης από ομοσπονδιακό μοντέλο σε μοντέλο δύο ανεξάρτητων κρατών.

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνει το κουτάβι μου...

Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, βασίζονται πλήρως στα αντισώματα που παρέχονται στο μητρικό γάλα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.