Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Τερμιθόπιτες Παραδοσιακό της Κύπρου.

Πίτες με ζύμη ψωμιού με σταφίδες και βλαστάρια σκίνου, ψητές στον φούρνο. Λέγονται και σιηννόπιττες.

Υλικά:
-1 κιλό αλεύρι
-3/4 φλιτζανιού σταφιδάκια
-4 κ.τ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
-1 κ.τ.γ. κοφτό αλάτι
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (220 γρ.)

-νερό για το ζύμωμα
-1/2 φλιτζάνι τρεμίθια (ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση:
-Πλένουμε τα σταφιδάκια και τα στραγγίζουμε.
-Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
-Ρίχνουμε λάδι και ρυζιάζουμε. (ανακατεύουμε καλά)
-Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει σφιχτή ζύμη.
-Προσθέτουμε τα σταφιδάκια και τα τρεμίθια και ζυμώνουμε να αναμιχθούν καλά.
-Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια.
-Παίρνουμε κάθε κομμάτι και ανοίγουμε λεπτή πίτα που έχει πάχος όσο το τρεμίθι.
-Τις βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πηγή:www.glykokyriakis.gr