Τερμιθόπιτες Παραδοσιακό της Κύπρου.

Πίτες με ζύμη ψωμιού με σταφίδες και βλαστάρια σκίνου, ψητές στον φούρνο. Λέγονται και σιηννόπιττες.

Υλικά:
-1 κιλό αλεύρι
-3/4 φλιτζανιού σταφιδάκια
-4 κ.τ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
-1 κ.τ.γ. κοφτό αλάτι
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (220 γρ.)

-νερό για το ζύμωμα
-1/2 φλιτζάνι τρεμίθια (ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση:
-Πλένουμε τα σταφιδάκια και τα στραγγίζουμε.
-Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
-Ρίχνουμε λάδι και ρυζιάζουμε. (ανακατεύουμε καλά)
-Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει σφιχτή ζύμη.
-Προσθέτουμε τα σταφιδάκια και τα τρεμίθια και ζυμώνουμε να αναμιχθούν καλά.
-Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια.
-Παίρνουμε κάθε κομμάτι και ανοίγουμε λεπτή πίτα που έχει πάχος όσο το τρεμίθι.
-Τις βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πηγή:www.glykokyriakis.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων