Κορμός σοκολάτας Aφράτο παντεσπάνι και γέμιση κρέμας και μασκαρπόνε

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το παντεσπάνι
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Λαδόκολλα
Για τη γέμιση
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
  1. Αρχικά βάζετε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώνετε την κουβερτούρα.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά και μετά ενώνετε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
  5. Πασπαλίζετε με το κακάο ένα φύλλο λαδόκολλα.
  6. Βάζετε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγετε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
  7. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρείτε το από το φούρνο και το γυρίζετε ανάποδα.
  9. Ακουμπάτε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
  10. Αφαιρείτε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  11. Τυλίγετε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.
Για τη γέμιση
  1. Ψιλοκόβετε 100 γραμμάρια κουβερτούρα.
  2. Ρίχνετε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  3. Μόλις ζεσταθεί πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα σταδιακά την κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  4. Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτετε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύετε ξανά.
  5. Ανοίγετε το παντεσπάνι προσέχοντας να μη σπάσει.
  6. Απλώνετε στο παντεσπάνι την κρέμα με το μασκαρπόνε.
  7. Τυλίγετε τον κορμό σε ρολό.
  8. Καλύπτετε την επιφάνεια του κορμού με άχνη ζάχαρη. http://www.newsbeast.gr