Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Μπατσαριά γευστική τάρτα από τα Ιωάννινα.

Υλικά για 6 - 8 άτομα
-1.100 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
-½ μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
-½ μάτσο καυκαλίθρες ψιλοκομμένες
-½ μάτσο σέσκουλα ψιλοκομμένα
-½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
-600 γρ. φέτα Ηπείρου χονδροτριμμένη
-4 αυγά χτυπημένα

-400 γρ. ελαιόλαδο
-1 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο κίτρινο
-Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
Εκτέλεση:
1. Πλύντε και ψιλοκόψτε τα χορταρικά όλα μαζί και βάλτε τα σε μία λεκάνη μαζί με τα μισά αυγά και τη μισή ποσότητα από τη φέτα, το αλατοπίπερο, 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο αλεύρι, το μισό ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το μέσα σε μία λεκάνη με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με χλιαρό νερό προς καυτό, το γάλα και τα υπόλοιπα χτυπημένα αυγά έως ότου γίνει ένας ρευστός χυλός (χωρίς σβόλους)
3.Προσθέστε εάν θέλετε ακόμα 200 ml ελαιόλαδο και λίγο αλάτι
4. Ρίξτε το μισό χυλό σε αλειμμένο ταψί με ελαιόλαδο και από επάνω του ρίξτε τα χορταρικά ομοιόμορφα
5. Αραιώστε τον υπόλοιπο χυλό με πολύ λίγο γάλα και προσθέστε μεσα του την υπόλοιπη ποσότητα από τη φέτα και περιχύστε όλη την επιφάνεια από το ταψί όμορφα πατώντας την με κουτάλι (δεν πειράζει εάν δεν καλυφθεί καλά)
6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30-35 λεπτά έως ότου ροδίσει
7. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα για να γυαλίσει η επιφάνειά του
8. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με γιαούρτι
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:.livesmart.