Μπατσαριά γευστική τάρτα από τα Ιωάννινα.

Υλικά για 6 - 8 άτομα
-1.100 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
-½ μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
-½ μάτσο καυκαλίθρες ψιλοκομμένες
-½ μάτσο σέσκουλα ψιλοκομμένα
-½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
-600 γρ. φέτα Ηπείρου χονδροτριμμένη
-4 αυγά χτυπημένα

-400 γρ. ελαιόλαδο
-1 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο κίτρινο
-Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
Εκτέλεση:
1. Πλύντε και ψιλοκόψτε τα χορταρικά όλα μαζί και βάλτε τα σε μία λεκάνη μαζί με τα μισά αυγά και τη μισή ποσότητα από τη φέτα, το αλατοπίπερο, 4-5 κουτ. σούπας κίτρινο αλεύρι, το μισό ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το μέσα σε μία λεκάνη με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με χλιαρό νερό προς καυτό, το γάλα και τα υπόλοιπα χτυπημένα αυγά έως ότου γίνει ένας ρευστός χυλός (χωρίς σβόλους)
3.Προσθέστε εάν θέλετε ακόμα 200 ml ελαιόλαδο και λίγο αλάτι
4. Ρίξτε το μισό χυλό σε αλειμμένο ταψί με ελαιόλαδο και από επάνω του ρίξτε τα χορταρικά ομοιόμορφα
5. Αραιώστε τον υπόλοιπο χυλό με πολύ λίγο γάλα και προσθέστε μεσα του την υπόλοιπη ποσότητα από τη φέτα και περιχύστε όλη την επιφάνεια από το ταψί όμορφα πατώντας την με κουτάλι (δεν πειράζει εάν δεν καλυφθεί καλά)
6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30-35 λεπτά έως ότου ροδίσει
7. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα για να γυαλίσει η επιφάνειά του
8. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με γιαούρτι
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:.livesmart.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων