«Βόμβα» από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Grexit και εκλογές το πιο πιθανό σενάριο

Grexit και εκλογές θεωρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης ότι είναι η απάντηση της κυβέρνησης, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν σε συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι αν δεν βρεθεί λύση εντός του 2016 για το χρέος και οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή, τότε είναι ορατό το σενάριο του Grexit και των εκλογών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι ορθή η εκτίμηση του Πάνου Σκουρλέτη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. «Το λίπος έχει τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει κανείς να πει ότι με αυτό το χρέος έχουμε ενα θετικό αποτέλεσμα όσον αφορά την ανάπτυξη της χώρας;», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια ο κ. Βαρδάκης διευκρίνισε ότι δεν μίλησε για Grexit, ωστόσο χαρακτήρισε μονόδρομο για την πορεία της χώρας τη διευθέτηση του χρέους. «Είναι μονόδρομος διότι το λίπος τελειώνει και φτάνουμε στο σώμα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε φόρους. Είναι μονοδρομος η διευθέτηση του χρέους».
«Αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα..» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πιθανόν σε αυτή την περίπτωση να επανέλθει το Grexit στο τραπέζι. http://www.imerisia.gr