ΛΑΕ Στρατούλης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άτακτη υποχώρηση στα εργασιακά

Το μέλος ΠΓ της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το κλιμάκιο των δανειστών για τα εργασιακά δήλωσε: «Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το κλιμάκιο των δανειστών, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης,
προδιέγραψε τις αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά. Οι δανειστές "έδειξαν τα δόντια τους" με τις θρασύτατες απαιτήσεις τους για νέα και ολοκληρωτική εργασιακή κατεδάφιση.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε την πολιτική αδυναμία της να υπερασπίσει τα αυτονόητα και τη διαθεσιμότητά της για νέες άτακτες υποχωρήσεις, αφού δεν θέλει να έχει έναντι της χρηματοδότησης των δανειστών (ΕΕ και ΔΝΤ) και των καταστροφικών μνημονίων, που κάθε φορά την συνοδεύουν, εναλλακτική λύση, η οποία να περιλαμβάνει έξοδο από την Ευρωζώνη, εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ένα αναπτυξιακό φιλολαϊκό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης».
 
«Η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να αποτελεί το δεξιό δεκανίκι δανειστών και κυβέρνησης, πιέζοντας για πιο γρήγορη και πιο πιστή εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης για εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
 
Οι μόνοι παράγοντες, που μπορούν να αποτρέψουν την νέα εργασιακή κατεδάφιση, είναι η ανάπτυξη ενωτικών, μαζικών, συντονισμένων και κλιμακούμενων αγώνων των εργαζομένων και όλου του λαού, καθώς και η κοινή δράση για αυτόν τον σκοπό, αλλά και για την αντιμνημονιακή ανατροπή, και η συγκρότηση πολιτικού και εκλογικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.http://www.imerisia.gr