Πέντε φθινοπωρινοί γραφικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να γνωρίσει κανείς γραφικά χωριά και περιοχές της Ελλάδας.
Είτε πιο κοντά είτε πιο μακριά από την Αθήνα, η χώρα μας κρύβει θησαυρούς που σας καλούν να τους
εξερευνήσετε. Δείτε πέντε από τους πιο γραφικούς προορισμούς...

Δημητσάνα

proorismoi-1-dimitsana
Ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας είναι ένας τόπος πλούσιος σε φυσικές ομορφιές και ιστορία. Γραφικά σοκάκια και πέτρινα αρχοντικά δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό ενώ πρόκειται για ένα μέρος που έχει ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 930 μέτρα έως 1.020 μέτρα και ο οικισμός είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της Γορτυνίας.

Παλαιός Παντελεήμονας

proorismoi-2-palaiospanteleimonas
Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό χωριό του νομού Πιερίας, χτισμένο σε υψόμετρο 440 μέτρων. Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή πόλο έλξης τουριστών ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Τσεπέλοβο

proorismoi-3-tsepelovo
Το γραφικό αυτό χωριό του νομού Ιωαννίνων είναι από τα πιο όμορφα και γνωστά του Ζαγορίου. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική του και η φύση μέσα στην οποία είναι χτισμένο. Στο Τσεπέλοβο διατηρείται η πασίγνωστη παλαιά γέφυρα του Κοκκόρη που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ζαγορίτικης γεφυροποιίας. Θα πιείτε τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια της πλατείας και θα χαλαρώσετε σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Τρίκαλα Κορινθίας

proorismoi-4-trikalakorinthias
Ένας μαγευτικός προορισμός με πολλά και σημαντικά αξιοθέατα. Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας και χωρίζεται σε τρεις συνοικίες –την Κάτω, τη Μεσαία και την Άνω- που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση η μία από την άλλη. Αποτελεί δημοφιλή φθινοπωρινό προορισμό και προσφέρει όλα όσα θέλει ο επισκέπτης για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

Πήλιο

proorismoi-5-pilio
Ένας προορισμός παντός καιρού με το φθινόπωρο και τον χειμώνα να είναι οι αγαπημένες εποχές πολλών. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μείνει σε ένα από τα πολυάριθμα χωριά του όπως την Πορταριά ή τη Ζαγορά και να εξερευνήσει σιγά σιγά την περιοχή. Καλντερίμια, λιθόστρωτες πλατείες και καταρράκτες είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το όμορφο σκηνικό.
http://www.newsbeast.gr