Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Γαλατόπιτα Ηπειρώτικη

Υλικά (Για 8 άτομα):

-2 1/2 λίτρα γάλα πλήρες
-1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
-3 φύλλα κρούστας
-10 αυγά
-1 κουταλιά κανέλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Διαδικασία:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι από το λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στην κρέμα. Ρίχνουμε σ' ένα ταψί 40 εκ. διαμέτρου το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε τα φύλλα που πρέπει να περισεύουν απ' το ταψί για να σηκώσουμε τις άκρες γύρω - γύρω, αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170 οC) για περίπου 50 λεπτά.

Καλή επιτυχία!  Πηγή: www.toarkoudi.gr