Γαλατόπιτα Ηπειρώτικη

Υλικά (Για 8 άτομα):

-2 1/2 λίτρα γάλα πλήρες
-1/2 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
-3 φύλλα κρούστας
-10 αυγά
-1 κουταλιά κανέλα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Διαδικασία:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ένα φλιτζάνι από το λάδι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στην κρέμα. Ρίχνουμε σ' ένα ταψί 40 εκ. διαμέτρου το υπόλοιπο λάδι, στρώνουμε τα φύλλα που πρέπει να περισεύουν απ' το ταψί για να σηκώσουμε τις άκρες γύρω - γύρω, αδειάζουμε μέσα την κρέμα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170 οC) για περίπου 50 λεπτά.

Καλή επιτυχία!  Πηγή: www.toarkoudi.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων