Το σύμπλεγμα των λιμνών και των καταρρακτών της Πελοποννήσου

Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Πελοποννήσου περιμένει τους επισκέπτες για να τους μαγέψει με το μοναδικό φυσικό του τοπίο.
Ο λόγος για το πολυφωτογραφημένο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας το οποίο αποκαλούν πολλές και «Γαλάζια Λίμνη» της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον το οποίο βρίσκεται
περίπου μισή ώρα από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα σύμπλεγμα από τρεχούμενα νερά τα οποία λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες.
Οι λίμνες Μαυρηλίμνα με το Κεφαλοβρυσο, Μαυρολίμνα και μετά ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού.
Η πρόσβαση στο Πολυλίμνιο είναι πολύ εύκολη και το βρίσκει κανείς ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το Πολυλίμνιο ενώ υπάρχει αντίστοιχη πινακίδα που θα σας βοηθήσει.
Θα ακολουθήσετε το μονοπάτι στο οποίο θα πρέπει να κινηθείτε προσεκτικά για να μην γλιστρήσετε αλλά το θέαμα θα σας αποζημιώσει. Το σκηνικό αποτελείται από τρεχούμενα νερά, πυκνή βλάστηση, ήχους από πουλιά και ξύλινες γεφυρούλες που βοηθούν στο πέρασμά σας από το σημείο.
Εκεί θα βρεθείτε σε έναν πραγματικό παράδεισο με τις διάφορες λίμνες να είναι κρυμμένες για πολλά χρόνια.
Το καλοκαίρι προτιμούν την περιοχή πολλοί για βουτιές ενώ τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου αξίζει για περπάτημα και πεζοπορία. Μια από τις πιο γνωστές λίμνες για βουτιές είναι η λίμνη Καδούλα, η οποία πήρε το όνομά της από το σχήμα της που μοιάζει με καρδιά.
Ο καταρράκτης, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όποιον τον πλησιάσει, ενώ οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε εντυπωσιακές βουτιές από τους γύρω βράχους, στα βαθιά νερά της λίμνης.
Ολόκληρη η περιοχή πάντως μοιάζει βγαλμένη από σελίδα παραμυθιού και θα χρειαστείτε περισσότερες από μία φορές να επισκεφτείτε το Πολυλίμνιο γιατί να το γνωρίσετε καλά.
Messhnia2 Messhnia3 Messhnia4 Messhnia5 Messhnia6 Messhnia7 Messhnia1
http://www.newsbeast.gr