Μέτσοβο, η σταθερή αξία της Ηπείρου

Το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς φθινοπωρινούς και χειμερινούς προορισμούς και βρίσκεται στη λίστα με τις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας.
Χτισμένος σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, ο παραδοσιακός οικισμός, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού Ιωαννίνων, ανάμεσα στα
βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου.
Πρόκειται για μία ορεινή πολιτεία που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και τις μοναδικές εικόνες της. Το Μέτσοβο είναι περικυκλωμένο από ένα τοπίο γεμάτο πράσινο, που ξυπνά αισθήσεις ξεχασμένες.
Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μεγάλο πόλο έλξης τουριστών, δεν έχει χάσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με μια γραφική και ομοιόμορφη εικόνα.
Το Μέτσοβο συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και αποτελεί ένα ιδανικό καταφύγιο όχι μόνο για το χειμώνα που πιθανότατα θα το δείτε χιονισμένο.
Μέσα στην πόλη του Μετσόβου αλλά και στις γύρω περιοχές, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε υπέροχα μοναστήρια που χρονολογούνται αρκετούς αιώνες πριν, αλλά διατηρούνται σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα και αποτελούν πραγματικά στολίδια.
Επιπλέον το Μέτσοβο φημίζεται για την πολιτιστική του ανάπτυξη αποτελώντας την πατρίδα μερικών από τους μεγαλύτερους ευεργέτες.
Διάφορα από τα κτίσματα έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία και οι κάτοικοι είναι πάντα πρόθυμοι να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες για να τα γνωρίσετε.
Αν επισκεφτείτε το Μέτσοβο το χειμώνα θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και διάφορα χειμερινά σπορ ενώ το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να κάνετε τις βόλτες σας στους γραφικούς δρόμους με την ιδανική θερμοκρασία.
metsovo2 metsovo3 metsovo4 metsovo5 metsovo6 metsovo1
http://www.newsbeast.gr