Τυρόπιτα της γιαγιάς: Το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών για το σχολείο

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμμένο σε 1 φλιτζάνι νερό.
2 αυγά
πιπέρι
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. ανθότυρο τριμμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία συμπαγής «μπάλα» ζύμης.
Απλώστε την ζύμη και κόψτε την σε στρογγυλά κομμάτια μεγέθους περίπου όσο ένα πιατάκι σαλάτας.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τυριά, το 1 αυγό και 1 ασπράδι, και λίγο πιπέρι.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης, τοποθετείστε στο κέντρο λίγη από την γέμιση και διπλώστε τη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τέλος, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με ελάχιστο νερό, και αλείψτε τις τυρόπιτες.

Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. http://www.govastileto.gr