Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ντοματίνια

Υλικά
360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι σούπας ρίγανη

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο.
Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές, τα ντοματίνια.
Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.http://www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων