Λαχταριστά πουγκιά με μανιτάρια, κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Υλικά
Για τα φύλλα ζύμης wonton

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
Μισό κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας νερό

Για τη γέμιση


1/2 κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1/2 κούπα πελτές ντομάτας
1 κούπα τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
200 γραμμάρια λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Για τα φύλλα ζύμης wonton

Xτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε το νερό. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και τις αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά καλυμμένες με μια νωπή πετσέτα. Χωρίζουμε κάθε μπάλα στα 4 και ανοίγουμε το κάθε τέταρτο με τον πλάστη σε ένα τετράγωνο.

Το φύλλο αυτό το κόβουμε σε 9 κομμάτια.


Για τη γέμιση και συναρμολόγηση

Στο πάγκο της κουζίνας ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε ζεστό τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας και  ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά.

Με μια κουταλιά του γλυκού γεμίζουμε τα πουγκιά μέσα σε κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε με λίγο μοτσαρέλα. Αφού βάλουμε τη γέμισή μας σε κάθε τετράγωνο  φύλλο και τα κλείσουμε σαν πουγκιά, τα βάζουμε σε θήκες από φόρμα μάφινς με 12 φορμάκια και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Όσα φύλλα δεν χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τα καταψύξουμε χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.http://www.govastileto.gr