Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Κρεατόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Υλικά για 10 άτομα

Για τη γέμιση του κιμά
    600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από την «ελιά»
    2 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    4 κουτ. σούπας Flora Soft με
βούτυρο
    1 «Σπιτικός» ζωμός βοδινού Knorr
    80 γρ. κρασί λευκό
    ½ κoφτό κουτ. γλυκού καννέλα σε σκόνη
    ½ κοφτό κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
    ½ κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
    2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
    Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Για την πίτα
    1 πακέτο κανταΐφι
    350γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, τον κιμά, το κουκουνάρι και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό βοδινού και ένα ποτήρι χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μειωθούν αρκετά τα υγρά και μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το κανταΐφι και το χτενίζουμε μέχρι να ξεμπλεχτούν τα φύλλα του.
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με τη μισή ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε το μισό κανταΐφι με λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση του κιμά με το κουκουνάρι πάνω στο κανταΐφι.
Με την υπόλοιπη ποσότητα από το κανταΐφι, κλείνουμε τη γέμιση. Πιέζουμε όλες τις άκρες του ταψιού με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε πάλι το κανταΐφι με την υπόλοιπη ποσότητα από το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει το φύλλο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

flora.com.gr