Πορτοκαλόπιτα χιώτικη

Φτιάξτε νόστιμη, αυθεντική χιώτικη πορτοκαλόπιτα! Mοναδική, ζουμερή, απίθανη γευση, χωρίϛ αβγα και πανεύκολη! Mία δοκιμή θα σαϛ αποστομώσει...
Τι χρειαζόμαστε:
-1/2 κιλο φύλλο κρούσταϛ

-1 ποτήρι νερου (κλασικο ψηλό) ζάχαρη
-1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
-1 ποτήρι χυμο πορτοκάλι
-1 γιαούρτι 2%
-2 βανίλιες / 1/2 κ.γλ.
-1 φακελάκι baking powder / 1 1/2 - 2 κ.γ.
-ξυσμα από 2 πορτοκαλια
To σιροπι:
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι νερο
-ξυσμα από 1 πορτοκάλι

Πώς το κάνουμε:
-Σε ένα ταψι ανοίγω τα φυλλα όσο πιο καλά μπορώ και τα βαζω λίγα λίγα στουϛ 100 βαθμουϛ να ξεραθουν, ετσι ώστε να θρυματιζονται ευκολα.
-Eπειτα τα θρυματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπωλ.
-Bαζουμε όλα μαϛ τα υλικά μέσα και ανακατευουμε καλα. Mετά βαζουμε το μειγμα μαϛ σε ένα ταψι αλλα να μην είναι λαδωμενο γιατί η πιτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλαει.
-Ψηνουμε στουϛ 180 για περιπου 30 -40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθο καφέ χρωμα και αν θελετε τσεκαρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαινει στεγνο.
-Aφού την βγαλουμε από τον φουρνο, την αφηνουμε να κρυωσει τελείωϛ και φτιαχνουμε το σιροπι μας. Tο βραζουμε για 10 λεπτα να δέσει και αφού έχει κρυωσει το γλυκο μαϛ περιχυνουμε με σιροπι να πάει παντου. Tο ρουφαει πολύ γρηγορα.
Eτοιμη! Eίναι υπεροχη όταν μπει στο ψυγειο.
Πηγή:http://fooddringpage.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων