Κροκέτες λαχανικών Λαχταριστό και υγιεινό σνακ

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις κροκέτες
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 αυγά
  • 3 τριμμένες πατάτες
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 3 τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
Για το τηγάνισμα
  • 2 αυγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες
  1. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε τις πατάτες, τον αρακά, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την μουστάρδα και ανακατεύετε.
  2. Μόλις μαλακώσουν τα αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
  3. Χτυπάτε τα αυγά, τα ρίχνετε στο μπολ και ζυμώνετε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι. μαϊντανό και μοσχοκάρυδο.
  5. Πλάθετε σε κροκέτες και αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για το τηγάνισμα
  1. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις κροκέτες αφού πρώτα τις έχετε περάσει από 2 χτυπημένα αυγά και έπειτα από τριμμένη φρυγανιά.
  2. Ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις στραγγίζετε και απολαμβάνετε. http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων