Μπισκότα κανέλας Μυρωδάτα και ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού cream of tartar (κρεμόριο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι αγνό φυτικό λίπος προαιρετικά
  • 1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, το λίπος, και 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη.
  4. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
  5. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε σε μέτρια σκάλα.
  6. Προσθέτετε τα ξηρά συστατικά και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα.
  8. Ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος (μιας μπάλας του γκολφ) και ρολάρετε μέσα στη ζάχαρη και την κανέλα.
  9. Ψήνετε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου 10 με 12 λεπτά.
  10. Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
  11. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 1 εβδομάδα.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων