Σάλος με τη δήλωση του προέδρου του ΟΑΕΕ: Όποιος δεν μπορεί να καταβάλλει τις εισφορές να πάει στη Βουλγαρία

Να κλείσουν τα μπλοκάκια τους και να ιδρύσουν εταιρία στην Βουλγαρία προέτρεψε τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσακίρης.

Το περιστατικό έγινε στη Φλώρινα όπου και βρέθηκε ο κ. Τσακίρης σε ενημερωτικές συναντήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ απαντώντας σε παράπονα ασφαλισμένων ότι από την 1 Ιανουαρίου θα αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% σε εισφορές, σημείωσε ότι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί «ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».
«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλυτώνουμε την πληρωμή των φόρων» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσακίρης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.http://www.imerisia.gr