Μελόπιτα από την Πόλη.

Η συνταγή για μελόπιτα είναι πολύ παλιά και μας έρχεται από την Πόλη.Οι γυναίκες την έφτιαχναν πάντα στις γιορτές και τις χαρές του σπιτιού.

ΥΛΙΚΑ
-2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-λίγο αλάτι
-1 κουταλάκι σόδα

-900 γρ.µυζήθρα ανάλατη
-1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-1 ποτήρι νερού µέλι
-4 αυγά
-2-3 κουτ.κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ζυµώνουµε το αλεύρι µε ανάλογο νερό, 2 κουταλιές βούτυρο,λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι σόδα να γίνει µια ζύµη σφιχτή την οποία αφήνουµε κατά µέρος.
-Ζυµώνουµε σε λεκάνη τη µυζήθρα µε τη ζάχαρη, να ξεσβολιάσει η µυζήθρα.
-Ρίχνουµε το µέλι, καθώς και µια χούφτα αλεύρι.
-Σπάμε τα αυγά ένα-ένα,µέσα στη µυζήθρα,προσθέτουµε 2 κουτ.κανέλα και ανακατεύουµε καλά.
-Ανοίγουµε τη ζύµη σε φύλλο (υπολογίζουµε το µέγεθός του έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλη του ταψιού) και το στρώνουµε σε βουτυρωµένο ταψί.
-Ρίχνουµε πάνω το µίγµα της µυζήθρας,να στρώσει σ’όλο το ταψί (υπολογίζουµε το βάθος του ταψιού, έτσι που η µελόπιτα να πάρει ύψος δύο δάxτυλα) και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο,για µισή περίπου ώρα.
-Όταν ψηθεί η πίτα, την πασπαλίζουµε ζεστή όπως είναι, µε την υπόλοιπη κανέλα.
-Όταν κρυώσει,την κόβουµε σε µπακλαβαδωτά κοµµάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:cocineraperfecta.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τα «μουστάκια» του σκύλου

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Δελτίο" και προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα...

Εκτός πρίζας...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων