Μελόπιτα από την Πόλη.

Η συνταγή για μελόπιτα είναι πολύ παλιά και μας έρχεται από την Πόλη.Οι γυναίκες την έφτιαχναν πάντα στις γιορτές και τις χαρές του σπιτιού.

ΥΛΙΚΑ
-2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-λίγο αλάτι
-1 κουταλάκι σόδα

-900 γρ.µυζήθρα ανάλατη
-1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-1 ποτήρι νερού µέλι
-4 αυγά
-2-3 κουτ.κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ζυµώνουµε το αλεύρι µε ανάλογο νερό, 2 κουταλιές βούτυρο,λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι σόδα να γίνει µια ζύµη σφιχτή την οποία αφήνουµε κατά µέρος.
-Ζυµώνουµε σε λεκάνη τη µυζήθρα µε τη ζάχαρη, να ξεσβολιάσει η µυζήθρα.
-Ρίχνουµε το µέλι, καθώς και µια χούφτα αλεύρι.
-Σπάμε τα αυγά ένα-ένα,µέσα στη µυζήθρα,προσθέτουµε 2 κουτ.κανέλα και ανακατεύουµε καλά.
-Ανοίγουµε τη ζύµη σε φύλλο (υπολογίζουµε το µέγεθός του έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλη του ταψιού) και το στρώνουµε σε βουτυρωµένο ταψί.
-Ρίχνουµε πάνω το µίγµα της µυζήθρας,να στρώσει σ’όλο το ταψί (υπολογίζουµε το βάθος του ταψιού, έτσι που η µελόπιτα να πάρει ύψος δύο δάxτυλα) και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο,για µισή περίπου ώρα.
-Όταν ψηθεί η πίτα, την πασπαλίζουµε ζεστή όπως είναι, µε την υπόλοιπη κανέλα.
-Όταν κρυώσει,την κόβουµε σε µπακλαβαδωτά κοµµάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:cocineraperfecta.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων