Μελόπιτα από την Πόλη.

Η συνταγή για μελόπιτα είναι πολύ παλιά και μας έρχεται από την Πόλη.Οι γυναίκες την έφτιαχναν πάντα στις γιορτές και τις χαρές του σπιτιού.

ΥΛΙΚΑ
-2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-λίγο αλάτι
-1 κουταλάκι σόδα

-900 γρ.µυζήθρα ανάλατη
-1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-1 ποτήρι νερού µέλι
-4 αυγά
-2-3 κουτ.κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ζυµώνουµε το αλεύρι µε ανάλογο νερό, 2 κουταλιές βούτυρο,λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι σόδα να γίνει µια ζύµη σφιχτή την οποία αφήνουµε κατά µέρος.
-Ζυµώνουµε σε λεκάνη τη µυζήθρα µε τη ζάχαρη, να ξεσβολιάσει η µυζήθρα.
-Ρίχνουµε το µέλι, καθώς και µια χούφτα αλεύρι.
-Σπάμε τα αυγά ένα-ένα,µέσα στη µυζήθρα,προσθέτουµε 2 κουτ.κανέλα και ανακατεύουµε καλά.
-Ανοίγουµε τη ζύµη σε φύλλο (υπολογίζουµε το µέγεθός του έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλη του ταψιού) και το στρώνουµε σε βουτυρωµένο ταψί.
-Ρίχνουµε πάνω το µίγµα της µυζήθρας,να στρώσει σ’όλο το ταψί (υπολογίζουµε το βάθος του ταψιού, έτσι που η µελόπιτα να πάρει ύψος δύο δάxτυλα) και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο,για µισή περίπου ώρα.
-Όταν ψηθεί η πίτα, την πασπαλίζουµε ζεστή όπως είναι, µε την υπόλοιπη κανέλα.
-Όταν κρυώσει,την κόβουµε σε µπακλαβαδωτά κοµµάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:cocineraperfecta.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων